Здравейте,Ходих по майстори, диагностики и все казват, че е наред. Не съм се качвал с тях в колата за да показвам на оборотомера, но ... хич не ми харесва тая работа и се чудя какво да правя. Има три основни неща, които не зная дали са взаимосвързани. Плс, помогнете с някоя идея.1. Когато натисна саединителя в движение (1000 об.) или отпусна газата, лампата за дюзите светва. Като подам газ си изгасва. (Зимата светваше само при запалване на студен двигател, а в големия студ при всяко запалване.) На компютъра не дава грешка това.2. Пали трудно. Днес аха да набере и загасна. При повторен опит усещането е, че не се подава гориво. Подкачих от крушата ръчно и тръгна.3. Оборотите, когато не е на предавка (1000 об.) са нестабилни постоянно без изключение. Това може да се чуе и види на оборотомера. Стрелката съвсем леко подскача между 1000 и следващата чертичка.Един колега ми каза, че може да е разпръсквач на умната дюза (още есента по повод светването на лампата). Ама като съм ходил по специалисти не съм казвал директно "дай да сменяме", а само исках да си кажат думата дали е наред всичко. Друг майстор ми каза, че трудното палене е от модула (не си спомням как се казва) в областта на крушата (Разбирай все едно посочвам с ръка, защото не зная за кое нещо конкретно иде реч).Питайте, ако трябва да уточня нещо. Ако на някой му е любопитно и има желание, мога да дойда на някоя от срещите този уикенд.Дали им опасност ако шофирам на дълъг път. След седмица ми се налага да прекося България по важна работа, а не съм сигурен какво може да се случи

Коментар