Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тресене на празен ход при Стило

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Red Storm написа:
    Поръчах го в АлександърАуто.След десет работни дни ще е тук.
    Да кажеш какво е станало като монтираш всичко.Аз днес купих и чисто нов централен тампон, решил съм да сменя всичко с ново из основи ... луд умора няма.
    '08 Alfa Romeo 147 Q2
    ex. Modified '02 FIAT Stilo 1.9 JTD powered by Garrett GT2256V

Коментар

Там,откъдето купи тампона ,няма ли още един?Не ми се чака десет дена....
      Octavia RS
      Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Red Storm написа:
        Там,откъдето купи тампона ,няма ли още един?Не ми се чака десет дена....
        Човек имам най-голямото желание дори да ти потърся тампона, да купя и пратя, но нямам физическата възможност. В работата ми сме в ремонт и е едно денонощно копане, така ще бъде и поне сигурно месец. Едвам съм смогнал да излезна и да си купя моя тампон (то два дена го пазарувах), само уикендите са ми що годе свободни и то по моята кола бачкам. Неискам да се наемам да ти свърша нещо което няма да успея да направя иначе няма проблем sorry. В T&N Car Стаси ми каза, че имал още два такива оставащи тампона, ето им сайта: http://tincar.bg/ звънни им един телефон и ги питаи могат ли да пратят нещо по куриер за ден два да стигне при теб.Ако не отвориш сайта (защото много често го няма), ето телефона на главния им склад в София 02 / 850 44 05 GSM: 0896 824 796.
        '08 Alfa Romeo 147 Q2

Коментар

Пак греда.Звъннах в централния склад и ми казаха,че са дали последния тампон на Стаси.Както и да е.Чакам доставката.Благодаря за съдействието. Вчера смених термостата и дебитомера, и се разходих извън града около 200км.При 90км/ч,без никакви изпреварвания, изписа среден разход 4,1/100.Нещо не е наред.
          Octavia RS

Коментар

Моите вибрации са главно от другата страна. Тук, на пипане, както и писах - няма никакво пренасяне на вибрациите. Въпреки това, смятам да сменя и този тампон, но ще почна от другия. Вибрацията при мен е толкова силна че ако отворя стъклото откъм пасажера, стъклото започва да вибрира със звук. Дясната част на капака отпред се вижда че вибрира, лявата - не.Онази кутиика - пластмасовата, отзад на двигателя, която при мен течеше...оправих я. Част от вибрациите изчезнаха, особено като запаля и колата е студена сутрин. Сега двигателя работи по-равномерно, разхода падна..но всички скоби около тази кутиика смених с такива с винт, и самата кутиика, понеже е от две части се оказа че се е разлепила, имаше милиметрова пукнатина, достатъчно че да влиза въздух. Проверете я и при вас, не е трудно! държи се на два болта!
            Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
            Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Тампона пристигна и го смених преди малко.Отне ми около час и половина,но бях сам.Изчезнаха всички вибрации.
              Octavia RS

Коментар

Браво колега, радвам се да го чуя. Стария ти тампон от "малкия" оригинален ли беше ? и беше ли скъсан или просто втвърден яко ?
                '08 Alfa Romeo 147 Q2

Коментар

Да,стария е от малките и изглежда перфектно.Твърд е,но с ръка,с малко усилие,се движи.
                  Octavia RS

Коментар

Развитие и при мен. Тампон все още не съм си намерил, но...смених скъсана мека връзка. 60% от вибрациите, и целия шум изчезнаха...благодаря на 1115 че откри тази поразия преди време, сам нямаше да се сетя. Търся тампон в момента.

Коментар

Колеги а моето Стило като тресе от 1500 до 2200 оборота от кой тампон е,защото в сервиз ги гледаха и ми казаха че всичко е на 6?
                      Motorracing is a sickness the only way to get over it is to die!
                      JTD115....

Коментар

Определено е същият.

Коментар

Вчера смених тампона, и сега имам чувството че карам друга кола! Всички вибрации изчезнаха, в колата настана тишина....и при потегляне, и на място....съветвам ви да си смените този тампон с новия, независимо дали ви тресе или не!Искрени благодарности на 1115 за положения труд при смяната, която стана като на формула 1, но без грешките Отляво е новия тампон, закупен от Александър ауто, напълно оригинален, а отдясно - стария. Можете да видине разликите....
                          Прикачени файлове

Коментар

Айде честито, още една излекувана кола. Както вчера си говорехме с GTipo имам още една идея как да се направят още по-добри нещата със смяна на 4-ти тампон от 150 коня модела ако пасне в което съм почти сигурен. Когато намеря време и нерви ще постна в темата и обясня разбира се.П.С. GTipo сега как е колата сутрин като я запалиш студена от към вибрации, има ли голяма разлика с новия тампон?
                            '08 Alfa Romeo 147 Q2

Коментар

Благодаря и на radoslavp за съветите!По тавана не се усещат никакви вибрации, нито при потегляне, нито при престой!Усеща се лека вибрация на седалката, но е супер лека, токава каквато си има и на бензиновите коли...Може би с един такъв тампон ще се оправи, но не е болка за умиране.Сутринта пръснах с бяла смазка от тази течната в основата на оста на климатика, където според мен е лагера му. Вчера и тримата чухме как скърца. Разликата в скърцането сега е фрапираща. Сега леко поскърцва преди това направо си стържеше. Сматам че проблема е същият като на Airfan и скоро ще го оправя.

Коментар

Довечера започвам борба с предната броня.Някой свалял ли е?Освен лесните четири болта отгоре сигурно има и още една шепа,пръснати на най-невероятните места.....
                                Octavia RS

Коментар

Working...
                                X