Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подгряващи свещи Искра - отзиви?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Подгряващи свещи Искра - отзиви?!

Колеги, моля тези, които са монтирали такиа свещи на колите си да споделят дали са доволни, защото не ми се дават стотина лева за маркови свещи...?
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Ако питаш мен слагай искрата и давай газ колега.Аз съм с такива минал съм 12 000км и нищо им няма.А и даваш 25-30лв зависи откъде си ги вземаш, до 100лв ще смениш 3-4 чифта.Просто грешни пари са според мен 100лв за свещи.Мое мнение нека и други да се искажат все пак :D
    Bravo TD_100 GT

Коментар

Maver написа:
      Ако питаш мен слагай искрата и давай газ колега.Аз съм с такива минал съм 12 000км и нищо им няма.А и даваш 25-30лв зависи откъде си ги вземаш, до 100лв ще смениш 3-4 чифта.Просто грешни пари са според мен 100лв за свещи.Мое мнение нека и други да се искажат все пак :D
      Така е, но има и друг момент... всеки ден общо взето карам колата и, ако зимата ми се появят проблеми със свещите ще е неприятно... обичам сам да си ремонтирам колата, а нямам гараж... :D Затова понякога е добре човек да се изръси повече, но да му е мирна главата и да е спокоен. Някъде бех чел и негатовни мнения за Искра, затова ви моля да споделите!

Коментар

Какво направихте с тези свещи колеги.Аз си карам колата вече вече 3 години и 4 месеца през които съм изминал над 70000 км. и още не съм ги сменял.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ами колега аз ти казах това е само мое мнение зимата си я изскарах без проблеми със свещите, но пък с други проблеми но това е друга тема.
          Bravo TD_100 GT

Коментар

Iskra - 7 лв бройката, от косер ги взех моите.Beru - 37лв и 44лв бройката. Тези по скъпите са някви по добри май.Аз карам от есента с такива свещи и нямам проблеми. 160 - 180 лв за свещи ще дам само в краен случай.Единственният недостатък който видях при искрата е по малкият ток в ставнение с старите ми които бяха беру. Пробвах ги с захранващ блок. И следователно ще загряват по бавно, но смятам че не е проблем.Някъде бях писал ръководство за смяна на свщи, не е никък трудно, само трябва малко инструменти да си вземеш. Дали свещите ще се развият лесно си е въпрос на късмет.Ако имаш нужда от помощ свиркаи.
            Bravo JTD 105 '98

Коментар

Колега вече година съм и ИСКРА и нема проблем...но както казва колегата в горния пост подгряват по бавно,или по точно 2-3 сек. повече или общо към 5 сек. ,което не мисля че е проблем,спрямо цената им ИСКРА 7лв. и БЕРУ 36лв.

Коментар

Аз съм с Искра около 40000км и малко по-малко от две години. Засега си работят.
                FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

mr. Nikoi написа:
                  ...Някъде бях писал ръководство за смяна на свщи, не е никък трудно, само трябва малко инструменти да си вземеш. Дали свещите ще се развият лесно си е въпрос на късмет.Ако имаш нужда от помощ свиркаи.
                  Да, прочетох внимателно ръководството и се надявам да нямам проблеми, а пък и един път, като го направя след това, ако ми се наложи ще е по-лесно. В крайна сметка май Искра ще купя това, че нагряват по-бавно не ме притеснява. Благодаря за отзивите!

Коментар

Торнадо написа:
                    Какво направихте с тези свещи колеги.Аз си карам колата вече вече 3 години и 4 месеца през които съм изминал над 70000 км. и още не съм ги сменял.
                    Свалял ли си поне една свещ за да видиш каква марка са?
                    Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
                    Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

20000 с Искра и няма проблеми.Скоро пак си търсих от тях.Фирма Косер им е представител.Само са 2 вида - с резба за кабела и с букса, както е при бензиновите свещи. Това мисля е единствената разлика.

Коментар

i4kin написа:
                        Торнадо написа:
                        Свалял ли си поне една свещ за да видиш каква марка са?
                        Демонтирах ги от любопитство преди и мисля ,че бяха BERU.
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                          Демонтирах ги от любопитство преди и мисля ,че бяха BERU.
                          Оригиналните са Беру. Какво да направя, че преди три години една свещ даде фира и, колата започна да пали със зор и да претриса първите десетина секунди, а отзад беше като парен локомотив! Смениха ми само изгорялата свещ тогава с Шампион. Сега почти не се усеща разлика в паленето, но излиза повечко дим през ауспуха при палене, а индикацията ми мига половин минута след, като запаля. Но сега е лято все пак... Нямам намерение да си играя и да търся поединично, коя е заминалата свещ. Ще ги сменя всичките, а пък от старите ще запазя работещите.

Коментар

Ето още мнения за искрата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...C8%F1%EA%F0%E0
                            Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
                            Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

ъп за искраминалите ми бяха явно бг бош и отидоха 3 една след друга хаха...навръх нова година - поне бях с нов стартер и акумулатор та се справи пунтакис геройски
                              Арх. Стаменов &
                              Пунто ELX, 1.7 ТД 70

Коментар

Working...
                              X