Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Брава конски сили

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Брава конски сили

Здравейте колеги! Все още съм нов в бранша на Фиат и не съм много компетентен. За това искам да ви попитам един въпрос свързан с конските сили.Значи имам Фиат Брава 97’ 1.9 турбодизел и е 75к.с. , но има същите като моят Фиат пак 1.9, но със 100 к.с. Та искам да ви попитам каква е разликата между двата двигателя на Фиатите, защо единият е 75к.с, а другият 100к.с. ? Да не би разликата да е в турбините? И как мога, и аз да си направя Фиата 100 к.с.?Ще ви бъда много благодарен ако ми дадете компетентни отговори!Мерси предварително!

ТД75 няма кулер,няма дибитомер,разлика в турбините,няма дибитомер,мисля че има и разлика в газовата камера,разлика в гнп и мисля че има разлика в бутала и глава.
    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

ммм значи разликата е голяма..и няма да мога да я направя 100 коня нали?

Коментар

Няма разлика в буталата по отношение на диаметър и ход, няма разлика в обема на горивната камера, няма разлика в степента на сгъстяване съответно, няма разлика в момента на отваряне и затваряне на клапаните. Помпите са различни бош е на 75, ллукас на 100. Има разлика в 5-та предавка на скоростните кутии - на 75 е по-къса (0.815 за 75 с/у 0.767 за 100 ). Диференциала на 75 е 17:57, а на 100 е 20:63. И интеркулерът е основното нещо което единия има, а другият - не.

Коментар

TD75 няма и маслен радиатор.

Коментар

A защо не си купи ТД100,а си взел ТД75 и след това задаваш тъпия въпрос как да го направиш ТД100.Знаеш ли приказката:Да му имам акъла на българина след като му дойде...

Коментар

Здравейте,аз също карам фиат брава td 75 и съм много доволен но искам да и сложа кулер.Възможно ли е и трябва ли да сменя колекторите.Благодаря предварирително.
              STILO-2003-115 HP-JTD Power
              Преди ФИАТ БРАВА TD 75-98г.

Коментар

dianko dimitrov написа:
                Здравейте,аз също карам фиат брава td 75 и съм много доволен но искам да и сложа кулер.Възможно ли е и трябва ли да сменя колекторите.Благодаря предварирително.
                Възможно е ,но турбото е по-малко и кулера ще му дойде в повече.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                  A защо не си купи ТД100,а си взел ТД75 и след това задаваш тъпия въпрос как да го направиш ТД100.Знаеш ли приказката:Да му имам акъла на българина след като му дойде...
                  Много се дразня на такива като тебе, които говорят без да знаят, па чак и поучават! Не си взех ТД100, защото този Фиат ми е подарък!!!

Коментар

ka1ZeR написа:
                    Stefan Hadjov написа:
                    Много се дразня на такива като тебе, които говорят без да знаят, па чак и поучават! Не си взех ТД100, защото този Фиат ми е подарък!!!
                    Ама грешка си допуснал.Продаваш го и си взимаш ТД100.На всичкото отгоре струват еднакво.Определено не можеш го направи на ТД100.Ще ти струва толкова,че да си купиш ЖТД и даже ще ти останат пари за почерпка.

Коментар

Working...
                    X