Здравейте колеги! Все още съм нов в бранша на Фиат и не съм много компетентен. За това искам да ви попитам един въпрос свързан с конските сили.Значи имам Фиат Брава 97’ 1.9 турбодизел и е 75к.с. , но има същите като моят Фиат пак 1.9, но със 100 к.с. Та искам да ви попитам каква е разликата между двата двигателя на Фиатите, защо единият е 75к.с, а другият 100к.с. ? Да не би разликата да е в турбините? И как мога, и аз да си направя Фиата 100 к.с.?Ще ви бъда много благодарен ако ми дадете компетентни отговори!Мерси предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Брава конски сили
Collapse
X
-
Няма разлика в буталата по отношение на диаметър и ход, няма разлика в обема на горивната камера, няма разлика в степента на сгъстяване съответно, няма разлика в момента на отваряне и затваряне на клапаните. Помпите са различни бош е на 75, ллукас на 100. Има разлика в 5-та предавка на скоростните кутии - на 75 е по-къса (0.815 за 75 с/у 0.767 за 100 ). Диференциала на 75 е 17:57, а на 100 е 20:63. И интеркулерът е основното нещо което единия има, а другият - не.
Коментар
-
dianko dimitrov написа:Здравейте,аз също карам фиат брава td 75 и съм много доволен но искам да и сложа кулер.Възможно ли е и трябва ли да сменя колекторите.Благодаря предварирително.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:A защо не си купи ТД100,а си взел ТД75 и след това задаваш тъпия въпрос как да го направиш ТД100.Знаеш ли приказката:Да му имам акъла на българина след като му дойде...
Коментар
-
ka1ZeR написа:Stefan Hadjov написа:A защо не си купи ТД100,а си взел ТД75 и след това задаваш тъпия въпрос как да го направиш ТД100.Знаеш ли приказката:Да му имам акъла на българина след като му дойде...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар