Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капе ли ви масло от турбото ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Капе ли ви масло от турбото ?

Здравейте, Забелязах, че от студената страна на турбината капе масло.Четох че това е нормално. Но в какви граници ?
    04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Нямам загуба на масло от турбината поне не видимо.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Re: Капе ли ви масло от турбото ?

vgeorgiev написа:
      Здравейте, Забелязах, че от студената страна на турбината капе масло.Четох че това е нормално. Но в какви граници ?
      Би ли обяснил малко по-подробно от къде точно капе, че е много общо, поне за мен.

Коментар

И ако може една две снимки,че и на мен не ми е много ясно
        Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
        Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

След дебитомера има един вход на едно малко маркучле, което идва от кутията - разделител на картерни газове от капчици масло, и влиза във въздуховодите. Понеже тая кутийка не е много ясно, поне за мен, как работи и какво прави, но не успява да отдели цялото масло от въздуха, и част от неотделеното влиза във въздуховода след дебитомера, и тече надолу към турбината. Там ако не е стегната добре скобата, маслото е достатъчно вискозно за да си намери път навън. Така си го обяснявам. При мен не е така де...

Коментар

при мене е доста омаслено около турбото но видима загуба на масло нямам.
            Toyota Celica 98-7AFE
            Ex:Fiat Bravo JTD

Коментар

аууу и от там ли требва ди ни тече масло.Ви ма искорахте,ма си е логично.Утре ще гледам ма не съм виждал никво масло.Ше си пусна ръката ако се оцапам зн.има.Само като си правих кораселин.баня направо от след въздушния филтър /незнам дали е правилно тва/ ми се видя малко мокро от кораселина ми се стори.

Коментар

Значи в такъв случай при мен не тече от там нищо.

Коментар

Airfan написа:
                  vgeorgiev написа:
                  Би ли обяснил малко по-подробно от къде точно капе, че е много общо, поне за мен.
                  Ще снимам следобед и ще кача снимките.След смяната на маслото се оказа, че източих, колкото очаквах. Нямаше загуба, но като погледнах отдолу и имаше капки по скоростната кутия, стичащи се от турбото.
                  04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Working...
                  X