Fiat Marea JTD 105 07.200гСтрелката на темперетурата се мърда много рязако, к’во става не могда да разбера! Мръдне - задържи и като мина през някоя дупка - падне малко, после пак така!Зимата го правеше на ниска темепретура - докато загрее колата - стрелака си променяше показанието по половин, до едно деление в рамките на 1 сек.Сега го прави на загрял мотор и чак ме лъже, че половин деление над средата, а перките не се включват......Перките са си на отделен датчик и спред мен се включват когато трябва, особено на климатик, на място в жегата бързо минават на втора степен и охлаждат!Възможно ли е термостата да прави такива "бъзъци"?!? Спред мен е от датчика или от самитя уред на таблото, защото такива резки промени да отчита за по една секунда.....бахти бързо-реагиращият датчик?! Да дам допълнително инфо - не я карам много редовно и ми се струва, че тези неща ги прави след дълго нейаране или автомивки!И както съм започнал с въпросите - препоръчайте, къде да ходя за проверка на климатика, че от както съм я взел(почти 2г), не е проверяван. Профилактиката е на 2г, а предишният собственик, кой знае колко време не я е гледал?!?ПОЗДРАВИ
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Играе ми стрелката на темперетурата!
Collapse
X
-
Аз имам подобен проблем още откакто купих колата (почти 4 години). При подаване на контакт стрелката ми скача рязко малко под средното деление и, когато колата започне да загрява се вдига от това си положение нагоре. За няколко години и свикнах и знам в, коя зона не трябва да ходи! Имам го и същият проблем, като при теб, но като, че ли при мен само скача нагоре половин деление и, като чукна по таблото с пръст и пада... Още в началото смених датчика на термостата, но промяна никаква! Уреда според мен не подлежи на ремонт, защото намотките са му много финни, а пък и все пак идеята му е да отчита точно не е ясно дали след ремонта ще показва нормални стойности. Втора употреба е добре да се търси, но не знам дали някой ще се навие да ти продаде само този уред, или ще те накара да купиш цялото табло. Нов... нов уред според, ако случайно може да се намери ще струва, колкото три табла втора употреба. А сервиз за климатика - Иристрейд в Княжево!Frontera Sport, X20SE март 1998
-
И при мен стрелката за температурата подскача, дори е по неприятно - доста често отива в червена зона и там си стой.Като почукаш таблото и се оправя по някога и след няколко минути пак се кава на горе.Някъде имаше докумнет в който е описано как се лекува този проблем.Ди колкото помня като се свали и разглоби таблото, трябва да се изкривят в определена посока пиновете на конектора (на платката) който е за температрата.Намерих и документа : http://www.bravo-guide.co.uk/photoga...оздрави.Bravo JTD 105 '98
Коментар
-
Vladim написа:Аз имам подобен проблем още откакто купих колата (почти 4 години). При подаване на контакт стрелката ми скача рязко малко под средното деление и, когато колата започне да загрява се вдига от това си положение нагоре. За няколко години и свикнах и знам в, коя зона не трябва да ходи! Имам го и същият проблем, като при теб, но като, че ли при мен само скача нагоре половин деление и, като чукна по таблото с пръст и пада... Още в началото смених датчика на термостата, но промяна никаква! Уреда според мен не подлежи на ремонт, защото намотките са му много финни, а пък и все пак идеята му е да отчита точно не е ясно дали след ремонта ще показва нормални стойности. Втора употреба е добре да се търси, но не знам дали някой ще се навие да ти продаде само този уред, или ще те накара да купиш цялото табло. Нов... нов уред според, ако случайно може да се намери ще струва, колкото три табла втора употреба. А сервиз за климатика - Иристрейд в Княжево!Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
mr. Nikoi написа:И при мен стрелката за температурата подскача, дори е по неприятно - доста често отива в червена зона и там си стой.Като почукаш таблото и се оправя по някога и след няколко минути пак се кава на горе.Някъде имаше докумнет в който е описано как се лекува този проблем.Ди колкото помня като се свали и разглоби таблото, трябва да се изкривят в определена посока пиновете на конектора (на платката) който е за температрата.Намерих и документа : http://www.bravo-guide.co.uk/photoga...оздрави.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар