Удариха ме отдясно (колата де Мареа 1.9ТД100), вследствие на което освен всички други бели, протече и радиаторчето за охлаждане на маслото. В момента съм го свалил и байпасирал докато намеря (пари за) друго радиаторче, но ме интересува доколко е вредно да се кара така и какви са последствията. Разни хора ми дават акъл от сорта на "и така може да кара, за к’во му е тоя радиатор", но щом е сложен там, сигурно е необходим.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Маслен радиатор
Collapse
X
-
Турбо колите имат маслен радиатор за да охлаждат не толкова маслото заради двигателя колкото за турбо(тата). Понякога се използва и турбо-таймер които при изключване на колата я оставя да работи още 2-3 минути че да мине охладено масло през турботата като не се въртят с цел да не се опича тънкия слой масло във които плуват осите. Това, или просто след спортно каране карайте си колата последните 3-5 минути лекичко...http://avtocatalog.org/content/view/1348/173/Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Турбо колите имат маслен радиатор за да охлаждат не толкова маслото заради двигателя колкото за турбо(тата). Понякога се използва и турбо-таймер които при изключване на колата я оставя да работи още 2-3 минути че да мине охладено масло през турботата като не се въртят с цел да не се опича тънкия слой масло във които плуват осите. Това, или просто след спортно каране карайте си колата последните 3-5 минути лекичко...http://avtocatalog.org/content/view/1348/173/ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Re: ...
karloson написа:A бе аз не карам спортно, ама... Щом е сложено значи си требе Благодаря за разясненията! Ще гледам в най-скоро време да си сложа ново радиаторче...EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Re: ...
Airfan написа:itan75 написа:...EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар