Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Загуба на мощност Stilo JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Загуба на мощност Stilo JTD

Колеги, дали някой се е сблъскшал с такъв проблем каде може да е проблема? Загубих мощност на тръгване от светофар, все едно нямам турбо. На 1-ва изобщо не може да се форсира, а на 3-та пошечеот 1600-1700 оборота не може да се вдигне. Моля за съвет

Сега припалих колата и за моя изненада проблема беше изчезнал. Остава въпроса от какво се получи тази стряскаща ситуация?

Коментар

колега почисти си EGR клапана
      брава jtd 100 01.

Коментар

Колега това звучи добре, проблема е, че не разбирам много от автомобили и на практика нямам и идея каде е този клапан и как се почиства? Извинявам се за явното си невежество

Коментар

не светнали някъква индикация,може да е от кофти гориво.
          BRAVA 1.9 JTD 105hp+ EX
          E46 320D

Коментар

грешка в копютъра... или един бог знае какво друго...
            Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
            Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Mi6o76 написа:
              Колега това звучи добре, проблема е, че не разбирам много от автомобили и на практика нямам и идея каде е този клапан и как се почиства? Извинявам се за явното си невежество
              като не разбираш,правиш като мен : караш колата на човек на който имаш доверие и го оставяш на спокойствие да си свърши работата
              ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                Mi6o76 написа:
                като не разбираш,правиш като мен : караш колата на човек на който имаш доверие и го оставяш на спокойствие да си свърши работата
                .... и накрая той казва - сега колата е наред, дай 180 лева. А тя колата и сега си е наред, доколкото разбрахме...

Коментар

нали се сеташ,че подчертах ЧОВЕК НА КОЙТО ДА ИМАШ ДОВЕРИЕ,че няма да те излъже
                  ex.Мареа ТД100

Коментар

И каде са тия хора? Напоследък се чудя дали има останал честен и добър майстор, който да си разбира от работата и да не се изкушава да те одере.За такива катомен,коитоне разбират,дрането май е приоритет

Коментар

Mi6o76 написа:
                      И каде са тия хора? Напоследък се чудя дали има останал честен и добър майстор, който да си разбира от работата и да не се изкушава да те одере.За такива катомен,коитоне разбират,дрането май е приоритет
                      И аз не знам за съществуването на такива майстори!?
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

аз,а и не само аз а всички търновчани от форума сме доволни от работата на този човек http://forum.fiat-bg.org/profile.php...profile&u=6014 така,че смятам,че все още има хора,на които може да се има пълно доверие...прди време и аз се опарих от двама "майстори",но сменяйки колата от форума научих за него,доволен съм от всичко което правил по колата ми-макар да не е много и от всичко което ми е диагностицирал,без дори да съм го искал от него!!!
                        ex.Мареа ТД100

Коментар

Може да е спукан маркуч или дебитомер за смяна или почистване.
                          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Колега, изчакай да се повтори случката, пък тогаваму мисли. Карам служебна Шкода Октавия, 1,9 110 к.с. , преди около 2 години и 70000 км. ми направи подобен проблем, на втора или трета предавка при ускоряване с малко газ се спъна, все едно пуснах газта за 2-3 секунди и направи зверска чернилка отзад. От тогава до ден днешен това не се е случвало и на колата не са правени никакви ремонти, освен смяна на консумативи.

Коментар

Re: Загуба на мощност Stilo JTD

Mi6o76 написа:
                              Колеги, дали някой се е сблъскшал с такъв проблем каде може да е проблема? Загубих мощност на тръгване от светофар, все едно нямам турбо. На 1-ва изобщо не може да се форсира, а на 3-та пошечеот 1600-1700 оборота не може да се вдигне. Моля за съвет
                              Това си е чиста гатанка,която си написъл.Никой не би могъл да ти даде верен отговор.Има поне 10 неща заради което може да се случи това.

Коментар

Working...
                              X