Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Потенциометъра за положението педала на гаста на ТД100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Потенциометъра за положението педала на гаста на ТД100

В някой от наръчниците бях чел как се настройва този потенциометър - използва се принципно допълнителен кабел и мултицет. Носега го търсих из наръчниците и не можах да го открия. Някой ако знае как става или знае къде и в кой наръчник се намира, ще съм много благодарен ако го публикува.Защото на мойта го свалях за да сменям едни уплътнения на помпата и после го настоих на око защото се бяха изтрили белезите.

Re: Потенциометъра за положението педала на гаста на ТД100

sredo написа:
    В някой от наръчниците бях чел как се настройва този потенциометър - използва се принципно допълнителен кабел и мултицет. Носега го търсих из наръчниците и не можах да го открия. Някой ако знае как става или знае къде и в кой наръчник се намира, ще съм много благодарен ако го публикува.Защото на мойта го свалях за да сменям едни уплътнения на помпата и после го настоих на око защото се бяха изтрили белезите.
    TD100 е с жило за гаЗта. Но може и да има някакъв датчик вързан нейде ...
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Има TPS монтиран на ускорителния вал и той има отношение по-скоро за управлението на ЕГР отколкото за каквото и да било друго.

Коментар

Re: Потенциометъра за положението педала на гаста на ТД100

jenshen73 написа:
        TD100 е с жило за гаЗта. Но може и да има някакъв датчик вързан нейде ...
        Със сигурност има датчик, който е на помпата под жилото идващо от педала на газта! Сещам за дори, как изглежда, прилича на потенциометър. Колега, порови в някои от първото до третото ръководство...
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Колега, не четеш ли темите във форума. Има поне две такива. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=42034, http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43373 От тук можеш да се ориентираш. Иначе точните стойности на напрежението на средния извод на буксата му, и аз не ги знам. Имам тия за съпротивлението му, което трябва да отчита, благодарение на колегата Yani:___=___ | - - - | -=---=- 1 2 3 Measurements in kOhm: Position 1-2 2-3 1-3 -------- ---- ---- ---- Idle 6.58 2.26 5.42 Middle 5.00 4.00 Max 2.82 6.19 2mm hex 6.46 2.59 5mm hex 6.22 2.87 6mm hex 6.13 2.98 8mm hex 5.92 3.17 Това са съпротивленията измерени директно на конектора на потенциометъра (трябва да е откачен от другия кабел за пробата). 2mm Hex значи че подпъхнат калибър от 2 мм и т.н.... Копирай текста в Notepad за да го видиш подравнен.P.P. Потенциометъра, освен за EGR-клапана, оказва голямо влияние и върху аванса. Последното го установих от данните с Виза теста.
          Fiat Marea TD100

Коментар

А всъщност който се интересува какво прави ECU-то, потенциометъра и другите компоненти... можеше просто да прочете документацията която е в downlad секцията на форума...http://storage.fiat-bg.org/Books/Bra...20Part%203.pdfСтраници 384...405
            Stilo Dynamic MW 1.9 JTD '03
            Punto HLX JTD '02

Коментар

yani написа:
              А всъщност който се интересува какво прави ECU-то, потенциометъра и другите компоненти... можеше просто да прочете документацията която е в downlad секцията на форума...http://storage.fiat-bg.org/Books/Bra...20Part%203.pdfСтраници 384...405
              В сервизното ръководство има от пиле мляко! Аз не веднъж съм го споменавал, но се оказва, че доста потребители не вдяват английски, а друга голяма част обичат да им се сервира информацията на готово, т.е. някой друг да порови вместо тях.

Коментар

Аз помолих някой ако знае къде точно в ръковотството го има, защото го рових пет пъти и не го открих. Преди съм се натъквална този потенциометър и затова знам, че го има някъде.Обема на ръководството е огромен и нямам време да го изчета цялото. И колега какво значи на готово какъв ти е на тебе проблема , че да правиш такива излишни коментари. Като не ти изнася въобще не прави коментари. Никой не карам на сила да ми отговаря.

Коментар

sredo написа:
                  Аз помолих някой ако знае къде точно в ръковотството го има, защото го рових пет пъти и не го открих. Преди съм се натъквална този потенциометър и затова знам, че го има някъде.Обема на ръководството е огромен и нямам време да го изчета цялото. И колега какво значи на готово какъв ти е на тебе проблема , че да правиш такива излишни коментари. Като не ти изнася въобще не прави коментари. Никой не карам на сила да ми отговаря.
                  Аз проблеми нямам! Когато нещо ме интересува се забивам в ръководството и ровя. Не ми отнемало повече от десетина минути да открия това, което търся, че дори да е било на най-затънтеното място. А що се отнася до твоето питане-преди ти споменах, да търсиш в първото до третото ръководство. Дори и второто го изключи, защото там иде реч за повече електрически проблеми по купето. Така, че ти остава първо и трето. А, какво ще коментирам си е моя работа! :D

Коментар

Working...
                  X