Пич ти явно четеш бавно!Що си мислиш че която и да било русокоска ще задава твоите въпроси?Тя просто ще си кара както си знае и ако се повреди нещо то виновен ще е конструктора който е създал колата.Именно поради тази причина конструкторите предвиждат всичко и изпитват машините си преди да ги поверят в ръцете ни.Всички повреди по колите ни се случват защото:1. неса нови;2 несе подържат и обслужват според технологичните карти;3.вече са в БГ и да му мислят как и колко ще вървят що то ги чака следващия собственик а именно Вторични суровини.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Форсиране на дизелов двигател - опасно ?
Collapse
X
-
vasilvalchev написа:Ограничител хубаво че има.. А при ТД принципно какви обороти трябва да набере двигателя за да включи турбината и какви са рисковете за нея при много високи обороти ?Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
и от мен един въпрос, молянайстина ли е опасно дизел или турбо-дизел, да се пали на скорост ?? имам 1.9ТД на типо/темпра мотора и за 2ри път ми се налага подобна манипулация.. ако ми се случи 3ти да търся ли алтернатива или може да си бутам на воля?? още 1 въпрос.. маторя защитен ли е от близка среща на бутало с клапани ? мерси предварителнопоздрави!
Коментар
-
Значи за дизел е направо забранено да се пали на скорост защото натоварването на ремака е срашно голяма и ако се скъса смятай какво ще стане в цилиндрите.А пък ако няма на къде на 4 5 предавка с полусаединител да може да направи компресия да разбие маслото по плавно да запали да не е ударно.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
kal0yanch40 написа:Значи за дизел е направо забранено да се пали на скорост защото натоварването на ремака е срашно голяма и ако се скъса смятай какво ще стане в цилиндрите.А пък ако няма на къде на 4 5 предавка с полусаединител да може да направи компресия да разбие маслото по плавно да запали да не е ударно.
Коментар
-
u_bo
kal0yanch40 написа:Значи за дизел е направо забранено да се пали на скорост защото натоварването на ремака е срашно голяма и ако се скъса смятай какво ще стане в цилиндрите.А пък ако няма на къде на 4 5 предавка с полусаединител да може да направи компресия да разбие маслото по плавно да запали да не е ударно.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар