Здравейте,Наскоро дочух че не е хубаво прекалено да се форсират дизеловите двигатели поради риск от прескачане на ангренажа. Вярно ли е това, отнася ли се за турбо-дизелови двигатели и ако е вярно от колко оборота започва рисковата зона. На мен лично мнението ми още тогава беше, че това може да се случи при рязко подаване на газ, но нека специалистите да се изкажат. Благодаря!П.П.: Извинявам се ако е дискутирано в друга тема, но не го открих.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Форсиране на дизелов двигател - опасно ?
Collapse
X
-
cokata_23 написа:Форсирането на дизел- опасно На мен са ми казвали точно обратното,дизел не се плаши от обороти. Колкото до рискова зона тя си е означена от производителя с червено на обортомера...а за рязкото подаване на газ-когато както се наложиA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:cokata_23 написа:Форсирането на дизел- опасно На мен са ми казвали точно обратното,дизел не се плаши от обороти. Колкото до рискова зона тя си е означена от производителя с червено на обортомера...а за рязкото подаване на газ-когато както се наложиFiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
Според мен ако има някаква опасност при високи обороти ... производителя щеше изришно да го подчертае или да сложи ограничител на оборотите най малкотоFiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Xaus написа:Според мен ако има някаква опасност при високи обороти ... производителя щеше изришно да го подчертае или да сложи ограничител на оборотите най малкото
Коментар
-
paralesa написа:Xaus написа:Според мен ако има някаква опасност при високи обороти ... производителя щеше изришно да го подчертае или да сложи ограничител на оборотите най малкотоконски впряг 2+ (hp) 2005г.
Купе-Кабриолет,всички екстри за модела.
Коментар
-
Днес с Алфата (166-ца) на 1-ва и 2-ра постоянно 4800 оборота. Трябваше да се измъкваме бързо На 5000 реже тотал на място, ама кат включиш 1-ва и 2-ра до към 70км/ч само на 4800оборота и 225 милиметрова широчина чертаA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар