Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за цвета на дизеловото гориво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане за цвета на дизеловото гориво

Здравейте колеги, вчера си взех малко нафта на черно но е с червен цвят, източена е от ТИР, но ме притеснява цвета , дане е някакво менте и да прецакам фиатката. Ако някой знае каква е тази нафта моля да пише , и ако реша да я наливам хубаво лие дасе меси с друга нафта. благодаря предварително.
    темпра 1,9тд

принципно от БДЖ е боядисват допълнително за да е червена така че и в тоя случай може да е същото. боядисване с цел предотвратяване на нражби
    Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
    Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

И аз знам че на БДЖ-то е червена,а "хубавата" нафта са ми казвали че трябва да е синьо-зелена.На мен ми се е случвало да сипвам нафта в туби от минерална вода.Когато е в тубата понякога цвета е червеникав,зависи от пластмасата,но като я сипвам в резервоара се вижда че е синьо-зеленикава.
      Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
      ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
      ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
      ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

Коментар

И на мен 1 път ми попадна такава червена нафта и се допитах до 1 приятел.Той ми каза "Туй е локомотивна нафта и става за чисти дизели.На коли с турбини не е хубаво да се сипва".Ся незнам дали е вярно, ама аз не съм слагал и не мисля да рискувам
        Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

В Гърция дизела за тракторите е червен, маркиран е така защото е по-евтин от другият. Така държавата подпомага фермерите с по-евтино гориво. Хванат ли те с такова гориво в леката кола или камиона лошо. Това в Гърция, в България е друго.
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Re: Питане за цвета на дизеловото гориво

Искрен написа:
            Здравейте колеги, вчера си взех малко нафта на черно но е с червен цвят, източена е от ТИР, но ме притеснява цвета , дане е някакво менте и да прецакам фиатката. Ако някой знае каква е тази нафта моля да пише , и ако реша да я наливам хубаво лие дасе меси с друга нафта. благодаря предварително.
            какво значи нафта менте? то или е нафта или не е червения цвят ти обясниха вече какъв е,просто е маркирана нафтата,няма и нищо! Ако все пак се съмняваш,зареди един път от тая нафта и ако не ти прави проблеми и можеш да наливаш такава по-евтина,карай снея Аз съм малко предубеден към нафтата на черно,защото като знам какви сметкадии и измамници са там...нестига,че я крадат и 1 стотинка не дават за нея,ами гледат и да я разредят,да излезе повече...аз от туй разреждане се притеснявам,а не от цвета червен ли е или не,затова,дори да намеря на черно нафта едва ли ще заредя от нея Пък и тук в Търново ,Горна не познавам никой да се занимава с това,само едни мангали гараджийски съм чувал,но с цигани вземане даване не искам
            ex.Мареа ТД100

Коментар

За Гърция и аз съм го чувал това. А за БГ не знам. Иначе нормалния цвят е жълтеникав, като олио. Колкото е по тъмна толкова по зле. Иначе съм виждал и напълно прозрачна като вода.
              Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
              ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

Колега с червената нафта има 2 варянта!1-Локомотивна!Ако е такава те съветвам да не я сипваш!Един бус карахме с такава нафта Форд Транзит 2.5д!задръстваше филтъра през 100-110км и пушеше като Икарус!А в последствие се оказа че е задрастил и дюзите!2-Червена нафта маркирана идваща от Италия(или друго място) източена от тир.Е тва е нафтата.Ако е такава сипваи колкото може и с такава съм карал и е номер едно гарантирам че няма да имаш ядове.Тва го пиша от опит за друго не се сещам. :D
                Fiat Punto 1.2 75 ELX-Forever
                Alfa Romeo 146 1.9 JTD
                Fiat Bravo 1.6 16v SX-Ex
                Alfa Romeo 155 2.0 8V

Коментар

Да добавя че и корабната е оцветена така, а качеството и е под вс. критика. Тук във Варна много се изхитриха да продават такава нафта и много изпищяха. Един приятел с Мерцедеса си още ругае и се ядосва, като се сети.
                  Fiat Marea TD100

Коментар

Мерси колеги за отговорите, вече си карам от тази нафтица и нямам проблеми ,е меся си я с тази от бензиностанциите де
                    темпра 1,9тд

Коментар

Working...
                    X