Здравейте колеги, вчера си взех малко нафта на черно но е с червен цвят, източена е от ТИР, но ме притеснява цвета , дане е някакво менте и да прецакам фиатката. Ако някой знае каква е тази нафта моля да пише , и ако реша да я наливам хубаво лие дасе меси с друга нафта. благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане за цвета на дизеловото гориво
Collapse
X
-
принципно от БДЖ е боядисват допълнително за да е червена така че и в тоя случай може да е същото. боядисване с цел предотвратяване на нражбиFiat Bravo SX 1.4 12V
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
-
В Гърция дизела за тракторите е червен, маркиран е така защото е по-евтин от другият. Така държавата подпомага фермерите с по-евтино гориво. Хванат ли те с такова гориво в леката кола или камиона лошо. Това в Гърция, в България е друго.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Re: Питане за цвета на дизеловото гориво
Искрен написа:Здравейте колеги, вчера си взех малко нафта на черно но е с червен цвят, източена е от ТИР, но ме притеснява цвета , дане е някакво менте и да прецакам фиатката. Ако някой знае каква е тази нафта моля да пише , и ако реша да я наливам хубаво лие дасе меси с друга нафта. благодаря предварително.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Колега с червената нафта има 2 варянта!1-Локомотивна!Ако е такава те съветвам да не я сипваш!Един бус карахме с такава нафта Форд Транзит 2.5д!задръстваше филтъра през 100-110км и пушеше като Икарус!А в последствие се оказа че е задрастил и дюзите!2-Червена нафта маркирана идваща от Италия(или друго място) източена от тир.Е тва е нафтата.Ако е такава сипваи колкото може и с такава съм карал и е номер едно гарантирам че няма да имаш ядове.Тва го пиша от опит за друго не се сещам. :DFiat Punto 1.2 75 ELX-Forever
Alfa Romeo 146 1.9 JTD
Fiat Bravo 1.6 16v SX-Ex
Alfa Romeo 155 2.0 8V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар