Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешка сензор педала на газта!?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Грешка сензор педала на газта!?

Здравейте Колеги, преди малко водих на диагностика моето Фиатче Браво ЖТД, и се оказа че сензора на педала ми на газта се е прецакал, дава си газ когато той си иска и хич не ебава как го натискам , имате ли си на идея дали може да се оправи това чудо или трябва ново, и как му вървят цените на това чудо било то ново или втора ръка?
    Fiat Bravo JTD '99

Колегата emzo мисля че продава чисто нов Бош на много далаверска цена Нали се сещаш че като го купиш втора тъка, може не само да си дава газ когато иска, ами може да реши да ти дава пълна газ по нанадолнището Което не е хубаво. Такава част - само нова!

Коментар

Виж и конектора който е в дясно над жабката. Бял на цвят е.При мен се беше записала такава грешка и колата вървеше в авариен режим. Едно откачане и закачане на конектора реши нещата при мен.Ето снимка и повече подробности:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=424227#424227

Коментар

Мерси, отивам още сега да пробвам и ще разцъкам да видя дали има оправия
        Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Oги, не притежавам такова чудо вече, а и ново никога не бих го купил. Цената му е ~1000лв.За всеки случай колегата и да го пръсне с контактен спрей.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Направих го вече, ам нямах под ръка такъв спрей и го пръснах с дезодорант и попритиснах клемичките с отверка Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 , засега го покарах малко - върви и го няма придърпването и падането на оборотите, нито светка лампата за грешка ЗА СЕГА, пък дано и така да е за напред
            Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Дано наистина само това да е проблема. Аз също го пръсках - за по сигурно че няма да има проблем в бъдещеАз понякога ползвам литиева смазка след почистване. Съветът ми е да си купиш и след като почистиш контактите и ги намажеш със смазката да включиш конектора без да го вадиш повече. Тази смазка (в най голяма степен сравнена с другите) има консервационни свойства и предпазва от ново окисляване на контактите.Успех колега !

Коментар

И ако не те мързи, остави си сега - или + на акумулатора разкачен за поне 45 мин, да се изтрие грешката.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ок, мерси, ам мислех че при JTD грешките могат да се изтрият само като му се влезе в паметта с комп, и с разкачане на клемите ли ставало Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                  Fiat Bravo JTD '99

Коментар

ilkor написа:
                    Виж и конектора който е в дясно над жабката. Бял на цвят е.При мен се беше записала такава грешка и колата вървеше в авариен режим. Едно откачане и закачане на конектора реши нещата при мен.Ето снимка и повече подробности:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=424227#424227
                    О-Хоооооо И при мен светка лампата за грешка даже днес като отивах на работа понапънах Марийката докъм 4500 об. и лампата светна.Може ли да е същия проблем ,щото светка и изгасва когато си поиска??????????Колата от подписа.
                    FIAT MAREA WEEKEND 1.9 JTD 2002 81kw ELX 110 катърчета FIAT TEMPRA SX 1.6i.e.cat 1991 тънка пиличка,която не е мирисала бензин от 2005 г.

Коментар

Working...
                    X