Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

колеги помогнете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колеги помогнете

На моята Мареа трябва да и сменям хиравличната помпа защото кате ОБАЧЕ. последният път ходих при един Пламен в обеля и се отчаях. За смяна на семерингите на вала от към демфера и от към скоростите и за смяна на дмфера ми иска 500 лв. като тварди че трябвало да ми вземе 700-800 лева И говориме само за работа. А на всичкото отгоре ми счупи скоростите докато сменя семеринга И та Дайте съвет къде да ходя, че съм тотално отчаян от майстори.
    fiat marea 2,4 (TD125)

Ебати и майстора, има една приказка който чупи купи. Нека ти напраи колата поне квото е чупил и бегай при друг.
    Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
    ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

ivcho_dj: Ти верно ли караш ----------------------------fiat marea 2,4 t d i ???TDi?
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
        ivcho_dj: Ти верно ли караш ----------------------------fiat marea 2,4 t d i ???TDi?
        във всяка тема ли трябва за това да се заяждате с хората,кажете им как точно са означенията и стига сте се правили,че обикновената им грешка промяна едва ли не страната производител
        ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
          jenshen73 написа:
          във всяка тема ли трябва за това да се заяждате с хората,кажете им как точно са означенията и стига сте се правили,че обикновената им грешка промяна едва ли не страната производител
          Той още не е минал през останалите теми. Тъй че не бързай. Явно искаше да обясни че на ТДИ ние му викаме ЖТД. Иначе и мене ме дразни, но аз му прескачам постовете.
          Fiat Marea TD100

Коментар

На мен ми блокира лагера на хидравличната помпа но се оправих сам само за 24 лева и близо 10 часа работа.....много е трудно верваите ми.Сега ми предстои същата операция с алтернатора(само да се амбицирам )
            FIAT BRAVO 1,9TD 100

Коментар

pepo_bgf написа:
              На мен ми блокира лагера на хидравличната помпа но се оправих сам само за 24 лева и близо 10 часа работа.....много е трудно верваите ми.Сега ми предстои същата операция с алтернатора(само да се амбицирам )
              !?!? какви десет часа бре колега? аз моята помпа си я отворих почистих и събрах за 15 минути ако трябваше да сменя нещо сигурно щеше да ми отнеме не повече от час...?! всичко вътре е супер елементарно...жалко че не снимах капака за да ви го покажа и него с лагерчето или ти имаш предвид със свалянето от колата? хех аз се подведох... май нещ0о трябва да спирам бирите Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
              Прикачени файлове
              Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
              BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
              BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

ivcho_dj, сега колата в какво състояние е. Сглобена ли е или не е.
                FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

kiselo написа:
                  pepo_bgf написа:
                  !?!? какви десет часа бре колега? аз моята помпа си я отворих почистих и събрах за 15 минути ако трябваше да сменя нещо сигурно щеше да ми отнеме не повече от час...?! всичко вътре е супер елементарно...жалко че не снимах капака за да ви го покажа и него с лагерчето или ти имаш предвид със свалянето от колата? хех аз се подведох... май нещ0о трябва да спирам бирите Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
                  Разбира се че става въпрос за свалянето и качването а за избиване на валчето е хубаво да има преса за да стане работата културно че започнеш ли да блъскаш с чука може да се спука капачката и всичко отива на кино!
                  FIAT BRAVO 1,9TD 100

Коментар

Тук гледам има колеги разглабяли хидравлична помпа. Искам да ги питам - аз имам радиален луфт, който не би трябвало да го има. Какви са вариантите да се смени лагер/втулка (незнам какво точно има там), за да елиминирам луфта?

Коментар

Вероятно е разбит големият лагер откъм ремъчната шаиба(не съм сигурен но мисля че беше 6203 ).Набит е в тялото на помпата а самото тяло е развалцовано отгоре за да не излезе лагера.Съответно при едно избиване развалцованата част се изронва и при монтаж трябва да се валцова внимателно това което еостанало .....абе направено е като се счупи да го хвърлиш.В задната част на валчето в капачката има иглен лагер които при мене беше здрав и не обърнах внимание как и дали изобщо се сменя.Ако е разбит големият лагер,вероятноста в скоро време да блокира помпата както стана при мен е доста голяма. Успех!!!
                      FIAT BRAVO 1,9TD 100

Коментар

pepo_bgf написа:
                        Вероятно е разбит големият лагер откъм ремъчната шаиба(не съм сигурен но мисля че беше 6203 ).Набит е в тялото на помпата а самото тяло е развалцовано отгоре за да не излезе лагера.Съответно при едно избиване развалцованата част се изронва и при монтаж трябва да се валцова внимателно това което еостанало .....абе направено е като се счупи да го хвърлиш.В задната част на валчето в капачката има иглен лагер които при мене беше здрав и не обърнах внимание как и дали изобщо се сменя.Ако е разбит големият лагер,вероятноста в скоро време да блокира помпата както стана при мен е доста голяма. Успех!!!
                        За сега 17 000 км не е мръднала, а и луфтът е доста малък.

Коментар

А как разбра че има луфт ,значи си свалял ремъка?!Аз си мислех че проблема ми е в алтернатора докато един хубав ден след юркане в провинцията се появи шум откъм двигателя и при въртене на волана.Викам си ще стигна ,някакви си 5-6 километра ама не .....двигателя угасна,добре че карах бавно а маслото в хидравликата беше завряло
                          FIAT BRAVO 1,9TD 100

Коментар

Working...
                          X