Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мареа ТД100 харчи като за световно

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смени тубите,от които зареждаш. Подобен висок разход при мен се оказа точно от това.Купувах си *тънка* нафтица в туби от по двадесет литра и се радвах ,но радостта ми беше обидно кратка.Бравото започна да гори като бензиново такова.Вместо да тръгна по майстори премерих с разграфена лейка съдържанието на една от тубите.Беше 18,5л.А я смятам за 20.Отбелязах с чертичка докъде е правилно да се пълнят тубите и разхода си стана приличен. След като не пълниш от колонка,няма начин да хванеш точния разход.Пълниш от тубите до ръба,минаваш някакви километри и след това доливаш на колонка.
    Octavia RS
    Evo 10-служебната играчка.

Коментар

sredo написа:
      Термостата е нов BERH отваря на 75 градуса, напълно отворен е на 78 градуса, ако не се лъжа. Зимата стрелката седи на 2-рата чертичка, лятото си стига до средата и включва перката. Поради тази причина си смених термостата но тва се оказа нормално и стария термостат си ми е бил наред. А тези температу ри съм ги мерил лично и са наистина такива (също като в каталога).За извън градското не съм го засичал, но не се оплаквам, там е горе долу добре.Сега съм на сто километра и ще ходя да и долея , да не би пък да е станало грешка.
      Не е нормално зимата да ти седи не втора чертичка -винаги трябва да е еднаква температурата-около 90.Няма значение сезона,той термостата е затова.

Коментар

Колега, тя и моята Мареа гори множко. Над 10 градско все я засичам. И какво ли не съм правил, всичко съм прегледал дотук, с изключение на помпата и няма оправия. Регулирах клапани проверявах я с диагностика и уж сега всичко е наред, върви не пуши, не прекъсва ама си похарчва. Май нафтата е рядка и минава през дюзите лесно. Един колега тук от форума, бе казал че помпата е с по голяма порция гориво, уж да върви повече, ама и това ще проверявам някой ден.
        Fiat Marea TD100

Коментар

Моя фиат ТД 100 градско 9-10 ми гори.Извънградско пада 5 някъде Аз съм си доволен щото яко намича добитъка
          Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

Не че му е тук мястото,но ми стана интересно колко по принцип нормално ви горят бравотата ТД 100 и ЖТД 105 ???Защото аз съм с бинзиново браво и съм много доволен досега от всичко освен от разхода който е 11-12 бензин(не се оплаквам)
            Fiat Bravo 1i6

Коментар

Има си тема тук около 30 страници,отвори я и виж.

Коментар

колега,какво стана с таз мареа,кандиса ли,че разхода е нормално да е висок в задръстванията на София?изкара ли я извън града и там да засечеш разхода?
                ex.Мареа ТД100

Коментар

Доливах я пак събра 10 литра без да си ползвам климатика, представям си какво ще стане ако тези сто километра е бил включен и климатика.Явно кочините са си лапачки. извънградско да разхода пада много, но келфайда, 90% от шофирането ми е градско.

Коментар

Батка броблема не т и е в фятката а в това че си в София.Имам марея 2.4 ТД и град иможе да ми гори 8/100 но може и 14/100 .Но когато зареждам винаги я клатя защото има въздух в резервара.

Коментар

батка,ти какво очакваш? купил си си голяма кола,очакваш нисък градски разход и то в София,е чуден човек си като ти е трябвала градска кола да си бе взел нещо по-малко Мареа комби неслучайно италианците са я нарекли УИКЕНД,мислиш ли,че е случайно? Това е кола за почивката ти,за дълъг път,която не се плаши от многото километри и не ти бърка в джоба повече от нормалното
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                        батка,ти какво очакваш? купил си си голяма кола,очакваш нисък градски разход и то в София,е чуден човек си като ти е трябвала градска кола да си бе взел нещо по-малко Мареа комби неслучайно италианците са я нарекли УИКЕНД,мислиш ли,че е случайно? Това е кола за почивката ти,за дълъг път,която не се плаши от многото километри и не ти бърка в джоба повече от нормалното
                        Точно!!! При положение,че 80% от времето се виси по сфетофари нищо оптимистично не може да се каже по отношение на разхода на гориво.
                        Фиат марея уикенд 1.9ТД100

"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"

Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!

Коментар

Здравеите,Brava 1,9 td. 5,5 извън градско с до 120км.В градско 8,6 като я настъпвам.Но за 100коня нещо и липсва.

Коментар

Очаквайте скоро разхода на моята с неработещ дебитомер.Пълен резервоар досега 540 км. В.Търново-Казанлък-Пазарджик-Милеви скали-Пазарджик-Панагюрище-Стрелча-Старосел-Баня-Казанлък и стрелката сега започва да пада под средата.Очаквам разход 5,5-6,0 на 100 км. ама да видим.
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                            X