Исках да кажа - трябва ли да чакам ремъка да се скъса, или ролката да блокира, а не да ги сменя на предписания период ? По същата причина смятам че всички филтри без изключение трябва да се сменят не по-късно от пробега предписан от производителя, независимо как изглеждат.
По същата причина сменям масло на 5000км. Но е несъпоставимо със ремък-ролки.
Е по същата причина можеш да сменяш маслото и на 1000км. Парите са си твои, сам преценяваш за, какво да ги харчиш. Аз пък си купувам скъпо масло и го сменям на 9-9500км.
Че кой говори за пари,става въпрос за манталитет.Маслото не го купувам,а и никак не е лошо това с което карам. Според етикета му едва ли е по-лошо от много други.
Че кой говори за пари,става въпрос за манталитет.Маслото не го купувам,а и никак не е лошо това с което карам. Според етикета му едва ли е по-лошо от много други.
Не бях чувал за манталител свързан със смяна на маслото, ама щом казваш... :D Аз си спазвам указанията на производителя и го сменям малко преди 10000км. и то, защото колата ми често работи на място по светофарите в града. Само масленият филтър дано да ти е без пари и той...
Даже в това ръководство си пише, че е препоръчително смяната преди посочения пробег, ако колата се кара в града предимно. Но всеки може сам да си прецени как да поддържа автомобила си. Сега по темата - чух че новите помпи изкарвали по 967 128 км точно. Имате ли наблюдения ? Следващия път ще си сложа такава, щото се води с удължен пробег.
Сега по темата - чух че новите помпи изкарвали по 967 128 км точно. Имате ли наблюдения ? Следващия път ще си сложа такава, щото се води с удължен пробег.
...Сега по темата - чух че новите помпи изкарвали по 967 128 км точно...
Не забравяй моля ти се задължителните 64 сантиметра при оригинални гуми (да, същите с които колата е излязла от завода, щото и те няма за какво да се сменят ако са цели)...
Колега, не мога да се съглася за тея 64 см, защото при 900 000 км гумата е направила грубо 500 000 000 оборота, и тези 64 см могат да се приемат че са разлика от износването на протектора. Забравих да допълня - в тези км не се смята движението на заден ход, нито стоенето по светофари. (предлага,м да спрем с оффтопика и спама, че още не е дошшъъл сезона на бананите)
Коментар