Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прекъсната черна жица(маса) на диагностичния куплунг JTD105.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Прекъсната черна жица(маса) на диагностичния куплунг JTD105.

Значи диагностичния ми куплунг е с 2 жици.Черна-маса и жълто-зелена за връзка с ЕКУ-то(К-линия).Точно където излизат двете жици от големия сноп с кабели дето е увит се е прекъснала черната жица.Даже не изцяло.Държи се на 1-2 нишки.Въпроса ми е може ли да стане някоя беля с ЕКУ-то или не?То тази маса се ползва само за диагностичната апаратура,нали.Аз като си правя диагностика с Визата си взимам маса от някой болт по купето и ползвам само К-линията.Ако не е застрашено ЕКУ-то нещо мога да я оставя така.Само да я изолирам хубаво да не се мокри евентуално.Другия вариянт е да ги срежа и двете и да ги вържа на ново.Вие какво мислите?

Бърза справка в схемата на диагностичните букси показва че черната жица няма нищо общо с ЕКУ, и е вързана на маса номер 10 (маса за акумулатора на шасито). Така че каквото ти скимне - това да бъде

Коментар

ogi28b написа:
      Бърза справка в схемата на диагностичните букси показва че черната жица няма нищо общо с ЕКУ, и е вързана на маса номер 10 (маса за акумулатора на шасито). Така че каквото ти скимне - това да бъде
      Супер си,Оги.

Коментар

според мен си я вьржи както си е нормално защото преходниците които се продават за диагностика на фиат взимат маса именно от там и е добре всичко да си фабрично поне за диагностикатаиньче не е проблем от кьде ще хванеш масата
        тунинговам си колите за удоволствие
        някои с турбо други с чип

Коментар

Да но тая тема не е за тук, мисля. Има такава тема в автоелектроника и ти си поствал мисля там, относно връзката за диагностика.
          Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
            Да но тая тема не е за тук, мисля. Има такава тема в автоелектроника и ти си поствал мисля там, относно връзката за диагностика.
            Не знам да има такава тема в раздел Автоелектроника.И да има , 100% не съм писал в нея.Просто споделям за проблем и търся мнения и предложения.Ако е нужно нека я преместят или изтрият.

Коментар

Не, нямах това в предвид, а това че там има специална тема и са се събрали все Гуру-та в нея, та да знаеш за в бъдеще ако ти потрябва съвет къде да търсиш. Успех. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=35515
              Fiat Marea TD100

Коментар

Working...
              X