А, и още нещо да "ВМЕНТА"...А бе пичове привърженици на спиртната теория, Вие не сте ли разреждали ракия с вода?! Тогаз когато бащите ви или дядовците са сварили по-силна ракия и трябва да и спадне градуса?Какво става като я разредите с вода?Ракията повече по обем ракия ли става? Или става ШЛЬОКАВИЦА с по-нисък градус. Е, от къде тази шльокавица да гори по добре, дори ако я запалите с клечка кибрит.Не съм чувал досега спиртът да гори от налягане, както е принципа на дизела, а гори само от пламък, от много висока темрепература.И също не съм чувал спирта да е хигроскопичен, ама ДЕЕБА АЗ ТЕЗ КВАРТАЛНИ КАФЕНЕТА!!!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензин, газ или спирт
Collapse
X
-
Nino написа:А, и още нещо да "ВМЕНТА"...А бе пичове привърженици на спиртната теория, Вие не сте ли разреждали ракия с вода?! Тогаз когато бащите ви или дядовците са сварили по-силна ракия и трябва да и спадне градуса?Какво става като я разредите с вода?Ракията повече по обем ракия ли става? Или става ШЛЬОКАВИЦА с по-нисък градус. Е, от къде тази шльокавица да гори по добре, дори ако я запалите с клечка кибрит.Не съм чувал досега спиртът да гори от налягане, както е принципа на дизела, а гори само от пламък, от много висока темрепература.И също не съм чувал спирта да е хигроскопичен, ама ДЕЕБА АЗ ТЕЗ КВАРТАЛНИ КАФЕНЕТА!!!!!
Коментар
-
POW, ами като те е смях от лятна нафта и такава с високо съдържание на парафин иди че си зареди на Шел(обикновен дизел) или друга бензиностанция. Сега при тези температури хич няма да ти е до смях.А това за "лятно" и "зимно" дизелово гориво до скоро си беше регламентирано от БДС.Не съм сигурен дали и в момента е така.Не съм твърдял,че съм разбирач, просто доста съм патил.Вярно, че се "каздисвам" от такива писания за спирт в нафтата, ама по-добре някой да го прочете, отколкото да набуха 5 л.спирт на 50л нафта и да чака какво ще стане.Ама свят свободен всеки прави това което иска.В момента времето е такова(-13), че пак ще има коментари по темата.POW, парафина е съпътстващ продукт при крекинга и колкото по-го няма, толкова по-добро е горивото .Пък ти продължавай да се смееш.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:POW, ами като те е смях от лятна нафта и такава с високо съдържание на парафин иди че си зареди на Шел(обикновен дизел) или друга бензиностанция. Сега при тези температури хич няма да ти е до смях.А това за "лятно" и "зимно" дизелово гориво до скоро си беше регламентирано от БДС.Не съм сигурен дали и в момента е така.Не съм твърдял,че съм разбирач, просто доста съм патил.Вярно, че се "каздисвам" от такива писания за спирт в нафтата, ама по-добре някой да го прочете, отколкото да набуха 5 л.спирт на 50л нафта и да чака какво ще стане.Ама свят свободен всеки прави това което иска.В момента времето е такова(-13), че пак ще има коментари по темата.POW, парафина е съпътстващ продукт при крекинга и колкото по-го няма, толкова по-добро е горивото .Пък ти продължавай да се смееш.
Коментар
-
Озорих се докато изчета всички мнения ама никои май не спомена за спирачна течност. :D .Значи в големия студ (около -18 ) едни приятели през ноща с ново Мицубиши L200(пикап) спира. И те шаш. Нафтата на Shell V-power. Спира ТИР и шофьора им казва налейте спирачна течност. И така и става и без никви проблеми. Толкова за спирачната течност. За спирта и бензина знам че помагат но тъй като са сухи и нямат смазочни свойства се долива и масло. За проценти незная но мога да попитам инжинер химици и ще ми кажат.Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Lancia Y
Коментар
-
pow написа:Nino написа:POW, ами като те е смях от лятна нафта и такава с високо съдържание на парафин иди че си зареди на Шел(обикновен дизел) или друга бензиностанция. Сега при тези температури хич няма да ти е до смях.А това за "лятно" и "зимно" дизелово гориво до скоро си беше регламентирано от БДС.Не съм сигурен дали и в момента е така.Не съм твърдял,че съм разбирач, просто доста съм патил.Вярно, че се "каздисвам" от такива писания за спирт в нафтата, ама по-добре някой да го прочете, отколкото да набуха 5 л.спирт на 50л нафта и да чака какво ще стане.Ама свят свободен всеки прави това което иска.В момента времето е такова(-13), че пак ще има коментари по темата.POW, парафина е съпътстващ продукт при крекинга и колкото по-го няма, толкова по-добро е горивото .Пък ти продължавай да се смееш.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Колеги, абе Nino май има основание да ви се кара! Ами направете си пьрво експеримент в бутилка, смесете каквото искате и наблюдавайте!Искате да слагате в нафтата кой каквото му дойде на акьла, ама никой не може да си представи какво чудо става в горивната камера и какьв горивен процес протича!При старите дизели - сьм сьгласен, с нафта и с газ все им е едно поради много причини!Но в сьвременните, особенно турбинираните кьдето и дебелините на гарнитурите на главата им са през 1/10мм. за да се прецизира горивния процес , прибавянето на бензин води до детонационно горене с много поражения! Да не говорим пьк изобщо за JTD!!! Така, че умната!Но ако искате все-пак да подобрите зимната експлоатация на нафтата, то най-безвредната и ефектна добавка е ........ двутактовото масло!!!Това се практикува най-много в Полша и то само през зимата!Всеки който зарежда 40-50л. нафта налива по 1л. масло което стои на самата колонка, конкретно за случая.
Коментар
-
Точно!Вярно е, че в БГ се продават какви ли не боклуци, но ако на етикета на добавката не пише, че е подходящ за съвременните TD изобщо не си и помислям да я ползвам.. ако не свърши работа, поне смятам, че няма да навреди...А това какво влиание ще окаже добавянето на газ/бензин/рекативно гориво или отработено ядрено гориво нямам идея, но не искам и да екпериментирам на толкова финна и прецизна горивна системаFIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
s
не знам за 2тактово масло, но ако има вода в нафтата, струва ми се, че няма да помогне......тия в полша едва ли слагат нафта във водата както е тука по "елитни" бензиностанции..................ето тази заран нафтата отново е бяла като мляко или по-скоро като млаяко с какао, но много малко какао и почти не е течна някво такова плазмено състояние ......запали но от 3-ия път и с доста врътка......... тая нафта да не прекара двигателя нещо? като се стопли не пали ли от раз значи нещо е отишло?! да бегат тия студове, че ми писна с тая нафта във водата
Коментар
-
Re: s
pow написа:не знам за 2тактово масло, но ако има вода в нафтата, струва ми се, че няма да помогне......тия в полша едва ли слагат нафта във водата както е тука по "елитни" бензиностанции..................ето тази заран нафтата отново е бяла като мляко или по-скоро като млаяко с какао, но много малко какао и почти не е течна някво такова плазмено състояние ......запали но от 3-ия път и с доста врътка......... тая нафта да не прекара двигателя нещо? като се стопли не пали ли от раз значи нещо е отишло?! да бегат тия студове, че ми писна с тая нафта във водатаSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
gdd55
kuki написа:В книжката на Ауди 80 пише, че може да се смесва нафта с бензин 1:10-15. И аз се интересувам възможно ли е и на Брава ТД100 да се смеси нафта и бензин, или това е опасно само за JTD.
Коментар
-
Nino написа:pow написа:не знам за 2тактово масло, но ако има вода в нафтата, струва ми се, че няма да помогне......тия в полша едва ли слагат нафта във водата както е тука по "елитни" бензиностанции..................ето тази заран нафтата отново е бяла като мляко или по-скоро като млаяко с какао, но много малко какао и почти не е течна някво такова плазмено състояние ......запали но от 3-ия път и с доста врътка......... тая нафта да не прекара двигателя нещо? като се стопли не пали ли от раз значи нещо е отишло?! да бегат тия студове, че ми писна с тая нафта във водата
Коментар
-
pow написа:последно зареждане нямам точно щото след като замръзна от ОМВ, долях от шел и петрол и по 5 литра сложих в бутилки от всяка + добавка и сега пали трудно, нал;и ти казвам от 3-я път...........ще чакам да я изгори и ще заредя от .........?!! дай съвет от къде?!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:Не съм много на "ТИ" с твоя мотор, но да нямаш изгорялa свещ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар