някой може ли да ми каже освен т.н. присадки какво да сложа на нафтата че да не замръзва и да "обере" водата примесена с горивото -спирт- калъв и от къде? газ- същото и бензин какъв ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензин, газ или спирт
Collapse
X
-
Re: ре
mentor написа:... Мрежата задържа водата, която е в бензина за дизела незнамVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Re: ре
mentor написа:Виждал съм едни метални цедки / много финни метални мрежички / , които може да се запоят в/у фуния и си наливаш. Мрежата задържа водата, която е в бензина за дизела незнам
Коментар
-
kuki написа:В книжката на Ауди 80 пише, че може да се смесва нафта с бензин 1:10-15. И аз се интересувам възможно ли е и на Брава ТД100 да се смеси нафта и бензин, или това е опасно само за JTD.
Коментар
-
gaz
ако се сипе бензин какво става? замръзва при по-ниска Темп.? щото нали бензина не се смесва с водата? или трябва да е някакъв спирт който да поеме водата и да понижи точката на замръзване и да изгори без да има проблемация за дизела, защото тия октани и цетани като се смесят нема ли да му се прецака нещо?
Коментар
-
В моята книжка (JTD) такова нещо като добавяне на бензин/газ/спирт няма... така, че не го и правете.. Има добавки, които пак са на петролна основа, но са проектирани и са в съотношения подходящи за комънрейл двигатели. Аз лично бих се въздържал да слагам бензин и на TD, но вече всеки собственик си носи кръста за своите действия.FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
perlsite написа:В моята книжка (JTD) такова нещо като добавяне на бензин/газ/спирт няма... така, че не го и правете.. Има добавки, които пак са на петролна основа, но са проектирани и са в съотношения подходящи за комънрейл двигатели. Аз лично бих се въздържал да слагам бензин и на TD, но вече всеки собственик си носи кръста за своите действия.
Коментар
-
За дизела не знам, но на бензина му слагам 10% спирт за горене, миналата година един приятел обаче слагаше спирт на Опел 1.6 Дизел, щото му беше замръзнал резервоара от долу и катто разклатиш колата се чуваше как стрърже леда по резервоара, май нещете така се оправиха но не съм сигурен! Утре ще го питам. Но става въпрос за чист дизел а не за комън рейл!Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e.8V 88`
Коментар
-
Добре сега чуйте и мен
Макар да съм от скоро в във форума дано да помогна.Спирт за горене се добавя за разтваряне на водата която става на топчета лед и запушва тръбопроводи.После бензина се добавя за да не става нафтата на бозза защото така става с нашата хубава нафта при под -10 градуса.И на последно място място държа да добавя,че дизеловия двигател е много горивен и изобщо не му пречи да гори каквото му налеете.Може някой да се смее но е така.така,че не се притеснявйте да долеете малко бензин и спирт няма да си прецакате моторите това са предрасъдъци на бедния изстрадал българин който се сеща да си долее нещо в дизела когато сутрин колата го остави да си хваща градския транспорт или да го дърпат и да му дават ток.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
И пак за вас
Защо един път годишно не си развиете пробките на резервоарите да си източите с извинение лайната или пък направо не ги смъкнете за промивка.Това е положението за да искаш от един автомобил трябва да го глезиш и поддържаш.Днес налях Хелиос дизел невероятно е на 10 км промяна чак аз не вярвам ще видим утре сутрин очаквам около -12 в карлово как ще запали.Не че досега не пали но ще го усетя.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
brat_John написа:По принцип водата можеш да размесиш със чист спирт, но нямам никаква представа как ще се отрази спирта на дизеловия двигателSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар