Колеги от известно време колата ми започна да образува черни кълбета при по-яко настъпване....до сега пак си пушеше, но не толкова фрапантно....Вчера както си пъпрех на 1-ва със 1000 оборота реших да я настъпя и да вияда какво ще стане....бях потресен от гледката в огледалото ....такова черно кълбо никога не бях оставял :D ....та реших днес да търся проблема и като за начало отворих кутията на въздушния филтър - сменен преди 5000км на 23.12.2008г....от горе изглеждаше що годе добре, но като го извадих и го видях от долу беше заел някак си нетишпична форма на ресните и като че ли беше мокрен....по долу на снимките ще го видите....Първият ми въпрос....нормално ли е така да изглежда филтър на 5000км и 5 месеца и възможно ли е някак си да се е намокрил и след това да се е набил с прах? Втори въпрос - възможно ли е зарадаи него да са тези черни кълбета пушек?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Черни облаци :-)...Може би намокрен и запушен филтър+снимки
Collapse
X
-
значи колега не сам си отварял възд.филтар,ше го отварам за да го сменя евентоално на 10 000км. е /мн.трудно ми е сменя/ та искам да ти кажа като сменях маслото ми се видя,че има масло по кутиата одолу кадето се слепват 2те части,незнам как е вътре,и др.след фитара ми влиза една трабичка която идва от одушника на картерните газове и преди и след този вход има маслени отлагания.Не сам голем разбирач ма може да е от там,давам ти предположение,чувал съм,че тези картерни газове ги извеждали навън и надолу /като на жигулитата/ Дано ти одговорят колегите които се наясно,пак и аз имам някои др.въпроси,добре,че си отворил темата.Има ли филтар в тази кутия дето е за картерни газове,и добре ли е да са отведе тези газове извън всмукателните тръби да не зацапва тръбите към турбото,мотора ми е 2.5тд крома.Извинявай,ако не съм ти помогнал с моита намеса в темата.
Коментар
-
vin_d написа:друго предположение,може и да си се сетил,някачествана нафта,горивен филтар,за сега тва ми доде на акъла,порбвай с някаква добавка за дюзи към нафтата.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Geraka написа:...Мисълта ми за въздушният филтът е, че мн страно се е сгънал посредата - като че ли е бил мокърFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Geraka написа:vin_d написа:друго предположение,може и да си се сетил,някачествана нафта,горивен филтар,за сега тва ми доде на акъла,порбвай с някаква добавка за дюзи към нафтата.
Коментар
-
Преди време подобен случай ме накара да дапиша тази тема.Никога преди и никога след този случай не съм вадил филтър в такъв вид, въпреки че не съм и купувал нищо от това място от тогава.Въпреки, че твоя изгледжа къде-къде по-целокупен от моя, не е нормално да се деформира така.Честно казано от снимките не се вижда да е толкова мръсен но дали дима е от филтъра сам би трябвало да си разбрал - предполагам вече е сменен?I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
@Geraka - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=452408#452408 и по-зле можеF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Аз мисля,че може филтъра да е смачкат така при некадърно монтиране.Моя малкия(за климатика май),бяло-сивия филтър,си пасва перфектно,но на 1 колега на Мареята не влиза така добре.Стария му филтър беше "смачкан"(нещо като горната снимка) и новия като го вкарахме и го изкарахме да го видим,пак се намачка.Гнездото е с една идея по-тясно и влиза с клизма.Май е малко по-голям отколкото трябва.Marea Weekend
2,4 JTD 130 '99
Коментар
-
Нали си с компютър , от това че ти е запушен филтъра не би трябвало да пуши, ама знае ли се , при обикновен дизел ще си пуши щото въздуха няма да достига. Пък един колега искара италианците по калпави и от нас , нещо в което се съмнявам.Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS
Коментар
-
Италиянците са много мърляви.Ама много.Друк лолега пък(пак е марея) изкара изпод задните седалки какво ли не.Някакви ядки,части от играчки и много мръсотия като цяло.А всичките ни фиатки бяха сигорно с оригинални възд.филтри.ЧЕРНИ. Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 .Де не говорим за тапицерията и боята и т.н.В моята имаше доста косми.Сигорно кучешки.Доста зор видях. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05Marea Weekend
2,4 JTD 130 '99
Коментар
-
Tihomir78 написа:Нали си с компютър , от това че ти е запушен филтъра не би трябвало да пушиmareauser написа:Аз мисля,че може филтъра да е смачкат така при некадърно монтиране.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар