Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Датчик на температура на стило 1.9 жтд

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Датчик на температура на стило 1.9 жтд

Здравеите ! От скоро съм собственик на фиат стило 1.9 жтд и като го купих не му показва температурата на двигателя и не мога да разбера кои е датчика дали е този до термостата или има и друг датчик. Благодаря предварително.
    FIAT STILO SW 1.9 JTD 115

До термостата трябва да са два. Единия е за компютъра а другия управлява стрелката на таблото. Последния мисля че е по малък и по това ще го познаеш, след като не ти отчита на таблото.
    Fiat Marea TD100

Коментар

Това е така, но на по-старите двигатели, например ТД100. На ЖТД датчикът е монтиран на термостата, и ако е с 3 кабелчета, е комбиниран тип, и за ЕКУ и за таблото. Има и ТД 100 с комбиниран датчик, те са ТД 100 от 98-ма, почти на края на линията.

Коментар

Датчика които е на термостата е с 2 кабелчета а друг не можах да видя не съм го разглеждал обстоино.
        FIAT STILO SW 1.9 JTD 115

Коментар

На термостата има един датчик който е с два кабела и е един за показанието на температурата и за контролера на мотора.На практика влиза в компютъра и стойноста му се обработва и подава към уреда за температурата и към контролера на мотора за да калкулира подаването на гориво.
          AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
          HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
          Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Working...
          X