Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

marea 1.9 jtd като загрее гасне

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

marea 1.9 jtd като загрее гасне

Здравейте. След една грешка на един бензинджия / сипа бензин вместо нафта/ и навъртени около 50 км. "марийка"-та както я наричам започна да прави проблем. Като е студена си пали и работи идеално. Когато температурата обаче стигне точно средата колата гасне веднага. Светва на таблото една индикацийка с разпръскваща дюза и до там. Като изстине с едно деление / не знамк колко градуса е това/ си пали, след 2-3 секунди тази индикацийка изчезва, колата върви до вдигане на ново на температурата. Ипак същото. Идеи ???????????
    LUBOMUZZY

Датчик на коляновият вал.
    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Не съм съгласен - при повреда в датчика на коляновия вал колата не гасне, ами не пали. Колко бензин е сипан вместо нафта?? Ако клони към 60 - лошо. Правил ли си източване с откачен маркуч от филтъра, и колата на контакт?

Коментар

iakvvu написа:
        Датчик на коляновият вал.
        Това наистина е най-вероятната причина,но за да е сигурен на 1000% щом го прави при всяко загряване закачаш я на диагностика и я загрей.

Коментар

В крайна сметка, точното наименование, какво е на тоз датчик:http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1 - това е датчика колянов вал нали ?Защото при мене като загрееше - колата гаснеше в движение и не искаше да запали, докато не изстине.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Следващия път я изчакай до момента в който знаеш че ще изгасне, и бъди някъде където можеш да я държиш в обороти. Като изгасне, и си на предавка, виж дали се броят обороти, или стрелката пада на нула.

Коментар

Добре де, при мен КОЛАТА СЪЩО ГАСНЕШЕ като загрее - дори ми е гаснала в движение. Като изстине и си беше ОК. Тъпия датчик СТРУВА САМО 60лв. Сменяйте го, не е скъп като помпа високо налаягане например ...П.П. emzo - да, това е датчикът. Среща се с две наименования - Датчик на позицията на коляновия вал и/или датчик запалване. Ако не функционира - контролера "решава", че коляновият вал не се върти и не подава гориво към дюзите. Както имаше един лаф едно време - ток да те убие, нафта да те удави, а тя - не пали...
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Re: marea 1.9 jtd като загрее гасне

LUBOMUZZY написа:
                Здравейте. След една грешка на един бензинджия / сипа бензин вместо нафта/ и навъртени около 50 км. "марийка"-та както я наричам започна да прави проблем. Като е студена си пали и работи идеално. Когато температурата обаче стигне точно средата колата гасне веднага. Светва на таблото една индикацийка с разпръскваща дюза и до там. Като изстине с едно деление / не знамк колко градуса е това/ си пали, след 2-3 секунди тази индикацийка изчезва, колата върви до вдигане на ново на температурата. Ипак същото. Идеи ???????????
                ако се загледаме в написаното от колегата ще видим че :1 сипали са му бензин вместо дизел и след 50км е загаснала2 гасненето е в пряка зависимост от температурата на мотора 3 има и индикация за електрическа повреда от компютьра предполагам че ако се закачи на диагностика ще покаже ниско налягане в реила но навсякьде чета датчик колянов вал дано да е тои :D
                тунинговам си колите за удоволствие
                някои с турбо други с чип

Коментар

kombito-tdi: Винаги внимаваш, за което шапка ти свалям Но! Аз винаги настоявам сериозните проблеми да започват от най-евтиния свързан с проблема чарк. По този начин се елиминират евентуално ненужни смени на по-скъпи агрегати като цялата система комън-рейл или дори само помпата. Дано да е датчика на коляновия вал, че то ебаси грешката - да му сипят бензин... брррр, ще убия собственоръчно тоя дето ми сипва грешното гориво...
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                    че то ебаси грешката - да му сипят бензин... брррр, ще убия собственоръчно тоя дето ми сипва грешното гориво...
                    Наливат ти каквото има кажеш.Не мисля ,че зависи от този който работи на колонката.Ако ще и зелева чорба да му кажа да ми налеее ако я предлагат ще налива.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Поради горните причини - винаги задължително си наливам сам горивото, така че ако нещо се обърка, да знам че аз съм си виновен. И никога не си оливам калника!

Коментар

грешката на пълнач се наказва строго, понеже му се налага да плати ремонта, ако не си се върнал на бензиностанцията след случея си напраил голяма грешка. Бачкал съм на бензиностанция и мн добре знам за какво става въпрос (слава бого не съм правил тази грешка)
                        Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                        Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

jenshen73 написа:
                          kombito-tdi: Винаги внимаваш, за което шапка ти свалям Но! Аз винаги настоявам сериозните проблеми да започват от най-евтиния свързан с проблема чарк. По този начин се елиминират евентуално ненужни смени на по-скъпи агрегати като цялата система комън-рейл или дори само помпата. Дано да е датчика на коляновия вал, че то ебаси грешката - да му сипят бензин... брррр, ще убия собственоръчно тоя дето ми сипва грешното гориво...
                          То хубаво да сменя, но ако не се окаже този датчик, са си 60 лв на вятръра. А и има още неща дето заедно ще направят прилично голяма сума ако ги сменяш само за пробата. Щом има грешка в компа поне да се види каква е. При другите случаи с този датчик, на никой май не му се записваше грешка.
                          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

А не се ли замисляте че момента на сипване на другото гориво може просто да съвпада с началото на проблемите с датчика? И още нещо...Колко колеги в подобни теми вече казаха че при този проблем на някой им гасне колата а на други не.На мен лично не ми гаснеше,както и факта с индикацията...Напълно нормално е да свети дюзата след като има проблем със запалването.Светеше и при мен докато не можеше да запали,а като изстинеше въртя,пали и изгасва.Колегата да го сменя и поне да го елеминира като причина.С лутане по въпроса и подхварляне няма да го открием ей така.
                            AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                            HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                            Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

iakvvu написа:
                              А не се ли замисляте че момента на сипване на другото гориво може просто да съвпада с началото на проблемите с датчика? И още нещо...Колко колеги в подобни теми вече казаха че при този проблем на някой им гасне колата а на други не.На мен лично не ми гаснеше,както и факта с индикацията...Напълно нормално е да свети дюзата след като има проблем със запалването.Светеше и при мен докато не можеше да запали,а като изстинеше въртя,пали и изгасва.Колегата да го сменя и поне да го елеминира като причина.С лутане по въпроса и подхварляне няма да го открием ей така.
                              Ееее,каква тема направихте от един глупав датчик.При проблем в датчика на кол.вал колата гасне както си работи и пали след като поизстине.Това е многократно констатирано!!Стига приказки и проби/грешки.Ако нямате мултицет за 5 лв,то закачете един светодиод за 20 ст. и вижте след като е изгаснала колата и се закачи светодиода при въртене на стартер мига ли.Ако мига значи не е той и спестявате 35 лв за диагностика и 60 лв за смяна.Успех!!

Коментар

Working...
                              X