Здравейте. След една грешка на един бензинджия / сипа бензин вместо нафта/ и навъртени около 50 км. "марийка"-та както я наричам започна да прави проблем. Като е студена си пали и работи идеално. Когато температурата обаче стигне точно средата колата гасне веднага. Светва на таблото една индикацийка с разпръскваща дюза и до там. Като изстине с едно деление / не знамк колко градуса е това/ си пали, след 2-3 секунди тази индикацийка изчезва, колата върви до вдигане на ново на температурата. Ипак същото. Идеи ???????????
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
marea 1.9 jtd като загрее гасне
Collapse
X
-
В крайна сметка, точното наименование, какво е на тоз датчик:http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1 - това е датчика колянов вал нали ?Защото при мене като загрееше - колата гаснеше в движение и не искаше да запали, докато не изстине.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Добре де, при мен КОЛАТА СЪЩО ГАСНЕШЕ като загрее - дори ми е гаснала в движение. Като изстине и си беше ОК. Тъпия датчик СТРУВА САМО 60лв. Сменяйте го, не е скъп като помпа високо налаягане например ...П.П. emzo - да, това е датчикът. Среща се с две наименования - Датчик на позицията на коляновия вал и/или датчик запалване. Ако не функционира - контролера "решава", че коляновият вал не се върти и не подава гориво към дюзите. Както имаше един лаф едно време - ток да те убие, нафта да те удави, а тя - не пали...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Re: marea 1.9 jtd като загрее гасне
LUBOMUZZY написа:Здравейте. След една грешка на един бензинджия / сипа бензин вместо нафта/ и навъртени около 50 км. "марийка"-та както я наричам започна да прави проблем. Като е студена си пали и работи идеално. Когато температурата обаче стигне точно средата колата гасне веднага. Светва на таблото една индикацийка с разпръскваща дюза и до там. Като изстине с едно деление / не знамк колко градуса е това/ си пали, след 2-3 секунди тази индикацийка изчезва, колата върви до вдигане на ново на температурата. Ипак същото. Идеи ???????????тунинговам си колите за удоволствие
някои с турбо други с чип
Коментар
-
kombito-tdi: Винаги внимаваш, за което шапка ти свалям Но! Аз винаги настоявам сериозните проблеми да започват от най-евтиния свързан с проблема чарк. По този начин се елиминират евентуално ненужни смени на по-скъпи агрегати като цялата система комън-рейл или дори само помпата. Дано да е датчика на коляновия вал, че то ебаси грешката - да му сипят бензин... брррр, ще убия собственоръчно тоя дето ми сипва грешното гориво...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:че то ебаси грешката - да му сипят бензин... брррр, ще убия собственоръчно тоя дето ми сипва грешното гориво...Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
грешката на пълнач се наказва строго, понеже му се налага да плати ремонта, ако не си се върнал на бензиностанцията след случея си напраил голяма грешка. Бачкал съм на бензиностанция и мн добре знам за какво става въпрос (слава бого не съм правил тази грешка)Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
jenshen73 написа:kombito-tdi: Винаги внимаваш, за което шапка ти свалям Но! Аз винаги настоявам сериозните проблеми да започват от най-евтиния свързан с проблема чарк. По този начин се елиминират евентуално ненужни смени на по-скъпи агрегати като цялата система комън-рейл или дори само помпата. Дано да е датчика на коляновия вал, че то ебаси грешката - да му сипят бензин... брррр, ще убия собственоръчно тоя дето ми сипва грешното гориво...
Коментар
-
А не се ли замисляте че момента на сипване на другото гориво може просто да съвпада с началото на проблемите с датчика? И още нещо...Колко колеги в подобни теми вече казаха че при този проблем на някой им гасне колата а на други не.На мен лично не ми гаснеше,както и факта с индикацията...Напълно нормално е да свети дюзата след като има проблем със запалването.Светеше и при мен докато не можеше да запали,а като изстинеше въртя,пали и изгасва.Колегата да го сменя и поне да го елеминира като причина.С лутане по въпроса и подхварляне няма да го открием ей така.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
iakvvu написа:А не се ли замисляте че момента на сипване на другото гориво може просто да съвпада с началото на проблемите с датчика? И още нещо...Колко колеги в подобни теми вече казаха че при този проблем на някой им гасне колата а на други не.На мен лично не ми гаснеше,както и факта с индикацията...Напълно нормално е да свети дюзата след като има проблем със запалването.Светеше и при мен докато не можеше да запали,а като изстинеше въртя,пали и изгасва.Колегата да го сменя и поне да го елеминира като причина.С лутане по въпроса и подхварляне няма да го открием ей така.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар