Здравейте колеги, Собственик съм на Fiat Multipla 1,9 JTD (1999 г.). От известно време възникна проблем с паленето на топъл двигател. Лампата CODE изгасва, но не мога да стартирам понякога двигателя. След престой от няколко часа паля нормално. В началото проблема беше много рядко и след 3-5 опита палеше веднага. Напоследък отказите зачестиха. При направени диагностики основните грешки са от имобилайзера. Възможно ли той да е основният проблем или от датчик на коляновия или на разпределителния вал. Моля за консултация и съвет ако някой от Вас знае как да се разреши проблема. Прочетох всички мнения във форума, но не успях да намеря отговор на моя случай. P.S. Колата е закупена само с един син ключ и без карта. Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Fiat Multipla 1,9 JTD
Collapse
X
-
Преди да сменяш датчика на коляновия вал, задължително оправи това с имобилайзера, защото е твърде вероятно да не пали от него, а не от датчика. Пробва ли когато е топла и не можеш да запалиш, няколко пъти да въртиш? Когато е студена винаги ли палиш от първия път, или пак от 2-3 пъти?Определено нищо не си прочел, десет теми по-надолу пише:1.9 JTD - топла не пали
Коментар
-
iakvvu написа:А лампата за контролера(тази която е под формата на дюза или на двигателче) свети ли когато не може да запали колата?
Коментар
-
Но от поста на колегата разбирам че това е системно при него.Затова и въпросът ми към него е дали свети чек лампата(дюзата) на контролера,когато колата не може да запали.При мен също е имало проблем с имобилайзер при ниско напрежение на акумулатора,но и лампата на имобилайзера и на контролера са светили и е било само веднъж след едноседмичен покой на колата.Имам предвид че не беше палена една седмица преди да ми направи проблема.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Датчик КОЛЯНОВ ВАЛ ЗА JTD струва 60лв. Сменяйте ги бе хора, не струват 6000лв? Сменете го, ако не пали пак - търсете проблема вече в по-скъпите агрегати. Не са ли ви учили родителите, че загадки се решават от по-лесното (евтиното) към по-трудното (скъпото)?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар