Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сняна на свещи на Браво 1.9 ТД100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сняна на свещи на Браво 1.9 ТД100

Здравейте, аз имам Браво 1.9 ТД100. Както и на други хора има се е случило, индикатора на свещите продължава да мига за известно след като сам запалил колата, както и пуши доста повече от обикновенно веднага след като я запаля. Искам да си сменя свещите сам, имали нещо което трябва да зная, нещо по специфично за да не оплескам нещата. А ако може някои да нахварли на бързо какви са стъпките,ще сам му много благодарен. Благодаря!!! (предния път, момчета много ми помогнахте)Темата е раздел "Дизели".Модераторски екип на fiat-bg.org

И след като темата ти е в подходящия раздел, хвърли едно око ТУК.В нея ще намериш отговора, надявам се.После ако имаш още въпроси - питай Успех!
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Re: Сняна на свещи на Браво 1.9 ТД100

nasco_nt написа:
      Здравейте, аз имам Браво 1.9 ТД100. Както и на други хора има се е случило, индикатора на свещите продължава да мига за известно след като сам запалил колата, както и пуши доста повече от обикновенно веднага след като я запаля. Искам да си сменя свещите сам, имали нещо което трябва да зная, нещо по специфично за да не оплескам нещата. А ако може някои да нахварли на бързо какви са стъпките,ще сам му много благодарен. Благодаря!!! (предния път, момчета много ми помогнахте)Темата е раздел "Дизели".Модераторски екип на fiat-bg.org
      Колега силно ти препоръчвам да си закараш колата в сервиз и да ти сменят свещите там. Гледал съм на моята как се сменят и аз съм с тд100 мотор и си е мъка за човек без точните инструменти. При типото е друго там се сменят лесно ама с нашите моторетки не е така. По-добре според мен не рискувай да счупиш нещо и после да стане още по зле.
      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Че какво им е на нашите моторетки. Свщите не се сменят трудно, ако се приложи малко ,,чалъм". Ето един пример: Развивате свещите и ги изваждате с магнит. Продават такива за авторемонти и са около десетина лева. На трети цилиндър се развиват и двата болта на маслоутаителя. При слагането използвам изолирбанд, като с него навивам върху свеща - по малко и камъка заедно с удължителя - повечко, така че да се задържа последната и без проблем я навивам в резбата. После просто дърпам назад и тиксото се изхлузва. Гайката на обувката на кабела, по същия начин. Общо взето за половин час работа.
        Fiat Marea TD100

Коментар

Working...
        X