Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Светна ми червената дюза на таблото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ми те много хора на коман рел системата и казват помпа-дюза или за всяка дюза си има помпа. И аз бях чувал, че помпата си е една а дюзите според цилиндрите, но разни разбирачи ме убеждаваха, че за всяка дюза си има помпа и аз така го знаех (добре, че никъде не съм говорил за да ми се смеят) Но след като си махнах кората на двигателя, установих, че помпата е една а дюзите 5 :D

Коментар

Аз лично благодаря много на колегата "2she", и смятам,че който има същия проблем трябва много да му благодари за изечрпателния отговор.Ходих при доста т.нар.майстори включително БОШ и Динекспрес никои не можа да ми каже какъв точно ми е проблема.Сега попаднах на майстор който тества колата с техника в движение и изглежда е много в час със проблема.Той ми каза да сменим буталата на помпата и всичко ще е добре и аз му вярвам но проблема е,че не мога да намеря никъде тези бутала.Ако някой може да ми ги намери ще ги взема веднага.Номера на тези бутала е същия който е написал колегата "2she".Цената им е от 60 до 70 лева на бройка(някой беше питал във форума).

Коментар

Когато минах на диагностика ми казаха ,че датчика на педала на газта на работи както трябва (подава на половина от нормалното).Смених го и нямам проблеми.

Коментар

valioneli написа:
          Когато минах на диагностика ми казаха ,че датчика на педала на газта на работи както трябва (подава на половина от нормалното).Смених го и нямам проблеми.
          Колега в Плевен ли мина на диагностика?Ако да кажи къде и разбират ли ,аз съм от Кнежа и там ми е най близо.Благодаря предварително!
          FIAT MAREA WEEKEND 1.9 JTD 2002 81kw ELX 110 катърчета FIAT TEMPRA SX 1.6i.e.cat 1991 тънка пиличка,която не е мирисала бензин от 2005 г.

Коментар

Моята лампа светна окончателно, лошото е че в Троян никой не може да ми каже защто свети.От къде да започвам да гледам за окислени кабели, а някой ако знае из раьона майстор да казва

Коментар

Да в Плевен минах на диагностика до Балканстои,там ми го и управиха.

Коментар

светна ми лампичката за дюзите

колеги и на мен ми светна лампичката за дюзите.Ходих на диагностика и един майстор ми каза че е мап сензор и ключ на спирачките.След това ходих при друг и той ми направи диагностика и каза ,че неработи турбото заради овърбуст вентил.Проверих по магазините и се установи,че този вентил е част от турбото и се продават само в комплект.Моля колеги за съвет какво да правя.Та едно турбо е колкото колата

Коментар

Да напишеш моделът на автомобила ти в подписа си, или да го добавиш в Гаража на Форума, като за начало. На второ място - Никога повече да не ходиш при тези майстори.На трето - от днес нататък , където и да ходиш на диагностика, искай да ти казват точните кодове на грешките.Иначе какви са оплакванията ти от колата, която очакваме да ни кажеш каква е? Освен че ти свети лампата, нещо друго забелязал ли си ? По-лош "вървеж", пушеци, загряване.... ?

Коментар

А аз не можах за толкова години едно нещо да разбера - тази лампичка само грешка в дюзите ли сигнализира или генерално сигнализира за грешки? Щото всички пичове дето се жалват в темата казват, че им е светнала лампичката за дюзите, а не индикатора за грешка(и) в системата...?И стига с тези турбини дето се включват... Колеги, моля Ви, когато искате да Ви се помогне - давайте ПОДРОБНОСТИ! Ползвайте търсачката!
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

колата е фиат мареа1.9jtd 110к.с. намали ми се мощността.повече от 4000 оборота на 5та не вдига,но не пуши.мах скорост140км при условие,че преди вдигаше без проблем160

Коментар

nanas написа:
                        колата е фиат мареа1.9jtd 110к.с. намали ми се мощността.повече от 4000 оборота на 5та не вдига,но не пуши.мах скорост140км при условие,че преди вдигаше без проблем160
                        Ам че ти на 5-та скорост при 4000 оборота ще си доста над тези 140км/ч :D
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

да ама не

Коментар

nanas написа:
                            Първо - законово тия скорости са неразрешени, забранени, незаконни. 130км/час е максималната допустима скорост по пътната мрежа на РБ. Ако караш по писта - огранияенията са само от реакцията ти. Твоята Мареа уж е с по-модетна турбина, съответно и с по-сериозни проблеми предполагам. Там има управляващ елемент, който се грижи да я разтоварва. Не вярвам нищо свързано със спирачната система (освен дръпната ръчна) да ти пречи да вдигаш забранени скорости.
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

nanas написа:
                              да ама не
                              Е какво, караш си на 5-та със 140 на 4000 оборота
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Сигурен съм че греши,то ТД100 при тези обороти е на 180.

Коментар

Working...
                                X