здравейте колеги. Мисля че имам някакъв проблем с турбото, колата е фиат темпра 1.9 тд . днес забелязах че кадето мие уреда който показва колко бара надува турбото има една червена лампичка и на малки обороти пресветва ? за какво е тая лампичка и каква може дае причината зада пресватва? Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с турбото
Collapse
X
-
Щом имаш уред и лампичка за налягането значи на твоя мотор има сложен и датчик който да ги мери.Това е екстра и го няма на всички двигатели като твоя.Не се притеснявай проблема няма да е в турбината ти.Смени датчика който е сложен на бутилката на смукателните колектори или провери веригата му,да не би да има проблемен кабел.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
-
Тази лампа се пали при прекомерно налягане на турбината - накъде над 1 бар мисля, че беше.Доста хора биха се пръснали от щастие да я видят светеща При теб обаче, уви - не това причината.Както колегата каза по-горе, най-вероятно проблема е в самия датчик.Намира се наистина в десния край на всмукателния колектор.Или по-нагледно - ТАЗИ снимка, датчика точно под оградения в червено конектор.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Tihomir78 написа:при мене май няма такава лампичка или поне никога не е светвала.........AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
iakvvu написа:Tihomir78 написа:при мене май няма такава лампичка или поне никога не е светвала.........Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS
Коментар
-
Tihomir78 написа:iakvvu написа:Tihomir78 написа:при мене май няма такава лампичка или поне никога не е светвала.........AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
здравете колеги,следя темата и ми е интеренса,значи искам да си сложа такъв уред за налягане на турбината/ 2.5тди съм,крома/ искам да видя такъв уред заводски и ако м/е и от каде се зема сигнал му,мн.моля за снимки тук или още по лесно на скайп vin_dz или меил vin_d@abv.bg.
Коментар
-
Датчика трябва да го монтираш пак там - на всмукателния колектор.А снимки няма да ти свършат работа защото твоя мотор е VM Motori, който не е като нашите, изобщо не е на фиат и едва ли ще те ориентират в нещо.Все пак при 1,9TD мотора можеш да видиш от къде се взима сигнала за датчика от тази снимка.Гледаш табелката, на която пише FIAT и над нея броиш втория маркуч - вижда се м/у двата по-дебели.Сори за импровизираното обяснение - не ми се драска по снимката А ето ти и снимка какво представлява и къде се намира самия датчик пак при въпросния мотор.Ако те интересува, де - при теб няма такъв.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар