Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Натягане турбото на 1.9 ТД 100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Той баща ти ако разбере че ще му чупиш фиата, така ще ти издрпа ушите, че ще забравиш за чипосване на ТД100 Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
    Fiat Marea TD100

Коментар

D_o_C_t_o_R_a написа:
      Абе въобще не ми дреме колко вида ЖТД има за мене двата мотора са си 1.9 ТД 100 и 1.9 ЖТД 105. И много ми е интересно защо трябва да давате съвети на човек който дори и не познавате и не ви дреме дали ше му гръмне двигатела, ГНП-то и т.н. Тук този форум не е ли място за отговаряне на въпроси м/у колеги шофиори на Фиатки? Ако е така моля който иска да ми помогне да прочете въпроса ми в началото на темата и да ми обясни това чудо дето е на алфата дали го имам аз и каде е?
      Ами и на мене не ми дреме какво ще си правиш колата,този форум е за да си обогатяваме знанията и да си подържаме любимите автомобили в изправност ако е възможно сами.Ти явно страниш от нас щом като не искаш да направиш разликам/у ТД100 и jtd...? М/у друго,твоята кола го има това нещо дето питаш,открий къде се намира турбото и по какъв начин се разтоварва.Последната дума трябваше да я напиша с големи и червени букви та да разбереш смисъла.Променяйки начина ще направиш и това което толкова много искаш и то без да знаеш мкакво ще стане. Успех все пак!!!

Коментар

Re: Натягане турбото на 1.9 ТД 100

D_o_C_t_o_R_a написа:
        Оня ден гледах двигателя на алфа ромео 156 2.4 ЖТД и на турбината има една джиджавка дето се мърда и може нали съответно да се натяга и отпуска с 10-ка ключе. и като се натегне направо ви казвам турбината ще пръсне мъркучите. Та въпроса ми е какво представлява това нещо и дали 1.9 тд 100 го имат също. П.С. гледах си двигателя, там дето е на алфата, на мен го няма. Възможно ли е да е на друго място?
        Колега,твоята идея е да промениш момента на отваряне на байпаса на турбото,което ще доведе до евентуално по високо налягане в системата,на на високите обороти.Колата ти няма да стане самолет колкото и да пипаш там.Резултат ще има но не особенно осезаем.Казвам ти го от личен опит.Натягайки оста на клапата на байпаса,ти само ше промениш момента на шунтирането на турбото,което не е особенно желателно,защототака товариш допълнително турбината без да има ефект.Гарантирам ти го.Трябва да цедиш оборотите на колата за да има някакав що годе ефект,а после пък ще се чудиш защо отзад дими като Икарус.Защо ще дими няма да ти разказвам,но се опитвам единствено да ти кажа че няма да има ефект цялата манипулация,какавто очакваш ти,виждайки как си се надъхал.Готов съм да споря с теб и да ти го докажа че съм прав,дори и това че и на Алфата,която споменаваш,ефекта е точно същият както ти го описвам.Ако си очерован от вървенето на Алфата е друг въпрос,но там става въпрос за 2,4 комон рейл,за разлика от твоето TD.Не се подвеждай по нечии приказки ако някой се опитва да те убеди в нещо което и той самият не вярва или не е пробвал.
        AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
        HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
        Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

ОК отказахте ме ! Ще и сложа тогава само един блоу офф да ми съска поне този ефект да изкарам от турбото и ше си карам скопен кон
          S buRzo BravO DiGaM 120 i DurPam Ru4nA )

Коментар

D_o_C_t_o_R_a написа:
            ОК отказахте ме ! Ще и сложа тогава само един блоу офф да ми съска поне този ефект да изкарам от турбото и ше си карам скопен кон
            Като искаш да тунинговаш си купи едно бензиново Пунто с турбо и действай! TD100 не е мотор подходящ за подобни изпълнения...
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Твоята може и да е скопен кон да, няма да спорим с теб на тая тема Ти от кола уж 100 коня на 10+ години на незнам колко си хиляди километри какво очакваш?
              Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

не може да ти съска, защото нямаш дросел... сори не може да сложиш блоу-офф
                A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                e30 forever!

Коментар

BEX---GT написа:
                  Абе май може на JTD, ама има само звуков ефект. Говори се, че колегата JTD имал, но не се появи на срещата тази седмица, за да чуя и видя.

Коментар

Airfan написа:
                    BEX---GT написа:
                    Абе май може на JTD, ама има само звуков ефект. Говори се, че колегата JTD имал, но не се появи на срещата тази седмица, за да чуя и видя.
                    Кво е тва блоу-офф съска като включваш скорости ли?
                    leave something of the happiness you bring

Коментар

Блоу офф МОЖЕ да се сложи на ТД 100. Главата си режа ако не ми вярвате. Мой приятел имаше и звучеше доста добре. М/у другото мисля че той е регистриран в тоя форум от блг. е и има проект на едно зелено браво 1.4 12в - Пепи преди това имаше тд 100 със блоу офф даже може да му потърся снимки ако пази и ще ви покажа как е монтирано !

Коментар

колега искам снимка къде ще забучиш чипа че ми е мн интересно
                        Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                        Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

reter написа:
                          колега искам снимка къде ще забучиш чипа че ми е мн интересно
                          чип ??

Коментар

като го сложиш дай снимки, че и аз бих си сложил, но така ми казаха преди време, като аз си го бях навил на пръста
                            A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                            e30 forever!

Коментар

BEX---GT написа:
                              като го сложиш дай снимки, че и аз бих си сложил, но така ми казаха преди време, като аз си го бях навил на пръста
                              Стига щуротии! На TD100 чип-тунинг не може да се направи! Какво мислите, че ще промени чипа? Аванса? :D
                              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                                BEX---GT написа:
                                Стига щуротии! На TD100 чип-тунинг не може да се направи! Какво мислите, че ще промени чипа? Аванса? :D
                                BEX---GT имаше предвид за блоу оф клапана, не за чип.Поне аз така разбрах от другите постове
                                Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

Working...
                                X