D_o_C_t_o_R_a написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Натягане турбото на 1.9 ТД 100
Collapse
X
-
D_o_C_t_o_R_a написа:kiselo написа:D_o_C_t_o_R_a написа:е аз бях. и ми каза че единствения начин да дигна налягането е чрез чипосване а мене това не ме устроиваRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Докторе,като те гледам занимаваш се с несвойствени работи.Веднага ще те светна защо си позволявам да ти говоря по този начин!Решил си да изтискаш още малко от Фиата,добре няма лошо,обаче направи си труда да разбереш кое как работи на тази кола и какво ще се промени след евентуални въздействия.Налягането от турбо компресора на този модел действа директно на една клапа монтирана в ГНП.При промяна на налягането променяш и натиска върху нея ,а тя горката е толкова тънка че сигурно ме разбираш за какво ти говоря в момента.Самата клапа струва около 70 лв. обаче за да се смени се сваля ГНП и после се настройва действието и на стенд.Ако имаш идея колко ще ти струва това ще е добре.Не се заблуждавай с тези дето си играят с jtd-та.Идва един момент дето им забиват при смяна на предавка след цеденеи си блъскат главите после защо е така.Нека се сетят аз загатнах достатъчно.
Коментар
-
kiselo написа:D_o_C_t_o_R_a написа:kiselo написа:D_o_C_t_o_R_a написа:е аз бях. и ми каза че единствения начин да дигна налягането е чрез чипосване а мене това не ме устроиваS buRzo BravO DiGaM 120 i DurPam Ru4nA )
Коментар
-
D_o_C_t_o_R_a написа:kiselo написа:D_o_C_t_o_R_a написа:kiselo написа:D_o_C_t_o_R_a написа:е аз бях. и ми каза че единствения начин да дигна налягането е чрез чипосване а мене това не ме устроива
Коментар
-
D_o_C_t_o_R_a написа:Виждаш сайта нали? а така аиде разрови се и си намери собствения двигател щото гледам че и ти си с тд 100. Там просто е представен като ЖТД 101 и отделно си има жтд 105 аз не знам да има два вида Жтд-та 1.9Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
D_o_C_t_o_R_a написа:http://www.digitaltuning.bg/catalog/index_rezult.php?id=409не мисля такаFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
kiselo написа:D_o_C_t_o_R_a написа:kiselo написа:D_o_C_t_o_R_a написа:е аз бях. и ми каза че единствения начин да дигна налягането е чрез чипосване а мене това не ме устроиваS buRzo BravO DiGaM 120 i DurPam Ru4nA )
Коментар
-
Абе въобще не ми дреме колко вида ЖТД има за мене двата мотора са си 1.9 ТД 100 и 1.9 ЖТД 105. И много ми е интересно защо трябва да давате съвети на човек който дори и не познавате и не ви дреме дали ше му гръмне двигатела, ГНП-то и т.н. Тук този форум не е ли място за отговаряне на въпроси м/у колеги шофиори на Фиатки? Ако е така моля който иска да ми помогне да прочете въпроса ми в началото на темата и да ми обясни това чудо дето е на алфата дали го имам аз и каде е?S buRzo BravO DiGaM 120 i DurPam Ru4nA )
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар