Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

голям проблем с ланчия капа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

голям проблем с ланчия капа

колеги помагайте , от година карам ланчия капа ,до сега никакви проблеми ,капата е 2,4тдс 95г ,от две седмици пзапочна да пали когато тя реши ,въртя много и тогава запалва ,някой път въртя и въобще не запалва,а тази сутрин запали от раз ,карам отивам до работа и вечерта няма палене ,а на тикане запалва .Моля за разумен съвет без излишни коментари
    добрите отиват в рая а лошите където си поискат !!!!!!!

КОЛЕГИ НИКОЙ ЛИ СИ НЯМА ПОНЯТИЕ

Коментар

моя мотор е 2.5тди на крома мн.близак до тв.Да не си я остаил без нафта,сменаш ли филтри често,нещо по таблото не свети ли,подграване работи ли,помпата как е,м/е да и клапана на горивото в резервара или кадето е,м/е да ти връща горивото,опитай кат я спираш различно положение нагоре мотора и надолу.Тва ми идва на акъла.

Коментар

vin_d написа:
        моя мотор е 2.5тди на крома мн.близак до тв.Да не си я остаил без нафта,сменаш ли филтри често,нещо по таблото не свети ли,подграване работи ли,помпата как е,м/е да и клапана на горивото в резервара или кадето е,м/е да ти връща горивото,опитай кат я спираш различно положение нагоре мотора и надолу.Тва ми идва на акъла.
        Мотора е толкова близък, колкото че работи с нафта.На Капата мотора е 5-цилиндров с помпа бош с електронно управление.Най -често за тези проблеми е виновна електрониката в помпата,но това трябва да се докаже че е така защото там говорим за сериозна цифра.Възможни са и причини от съвсем друг характер като например липса на гориво в помпата(причини много),засядане на клапана и т.н. като на всеки нормален дизел. Успех с ремонта!!!

Коментар

oooу да обарках се,с др.модел на Ланчия. "Fiat Croma е представен през 1985г. и е най-големия модел на Fiat произвеждан някога. Колата е съвместна разработка на Fiat с Alfa Romeo, Lancia и Saab, в резултат на която освен Croma се появяват и моделите Alfa Romeo 164, Lancia Thema и Saab 9000." сори нали ти си специалиста,

Коментар

д

мисля че проблема е във холдачика
            тел.0897943620

Коментар

значи ходих на майстор.човекът я закачи на лаптопа ,провери помпата -наред е,дюзи-наред,свещи-наред,купи си нов акумулатор защото твоят е много слаб и ако ти направи пак проблем ела да я погледна,това е за сега ,сага си пали пък от раз

Коментар

Re: д

gal76 написа:
                мисля че проблема е във холдачика
                тва е ново наименование което не го знам,какво значи. ем колега виж си положенито на акомолатора,има ли киселина,закачи го на уред,преди и след кат си карал или зареждал.Успехи.

Коментар

При същият проблем на Мареа със същият мотор,се наложи да сваляме глава и да шлайфаме.Беше издухала гарнитура,вследствие на кривата глава.Симптомите са същите както ги описваш.Не искам да те плаша,просто е вариант.За целта отиди на майстор и да ти измерят компресията в цилиндрите.С това съм се сблъсквал затова си позволявам да взема отношение.
                  AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                  HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                  Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

защо тогава колата вече три дни работи перфектно

Коментар

Зависи от много неща.Просто измери компресията но на абсолютно студен мотор.
                      AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                      HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                      Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

vin_d написа:
                        oooу да обарках се,с др.модел на Ланчия. "Fiat Croma е представен през 1985г. и е най-големия модел на Fiat произвеждан някога. Колата е съвместна разработка на Fiat с Alfa Romeo, Lancia и Saab, в резултат на която освен Croma се появяват и моделите Alfa Romeo 164, Lancia Thema и Saab 9000." сори нали ти си специалиста,
                        Десет пъти го прочетох и така и не разбрах какво искаш да кажеш,освен че се опитваш да ни разкажеш малко от историята на автомобилостроенето.

Коментар

исках да кажа,че сам се обаркал,а пак тва заученото сам го копирал от една стр.за кромата си коят намерих и знам.Само тва знам за мойта крома,ако ти или др.колеги знайте повече ше се радвам да ми драснете на ЛС.линковете,че ми е мн.итересно още инфо.Сори за темата на колегата,ама как е и колатати мн.ми е мачно за капичката.

Коментар

моята е 2.4 JTD и ми прави същия проблем. Примерно 1 месец си пали нормално после отказва и след като запали пак си пали. Няма никакви видими причини за това освен, че като запали и понякога започва да мига реотанчето за подгряването.

Коментар

antonov написа:
                              моята е 2.4 JTD и ми прави същия проблем. Примерно 1 месец си пали нормално после отказва и след като запали пак си пали. Няма никакви видими причини за това освен, че като запали и понякога започва да мига реотанчето за подгряването.
                              След палене като почне да мига индикацията за подгяване означава една или повече изгоряли подгревни свещи.

Коментар

Working...
                              X