За този датчик ли става на въпрос
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
МареаТД100-умна дюза
Collapse
X
-
Не, не става дума за този датчик, това е датчика за оборотите. Този, който се споменава в тази тема се води или Ignition sensor при JTD или crankshaft sensor, цената за Marea 1.9JTD е около 60лв.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
радостта ми бе кратка намерил съм грешния датчик,намерил съм датчика за скоростомера,този който търсех се намира на мама си некъде и ми трябва канал или подемник да го премеря а пък тоя рпм въобще не го и знам къде е освен този рпм да е комбиниран и за обороти и за скорост но пък не ми дава 800 ома както пише на картинката а километража и оборотомера си работят.Иначе нашия датчик струва 77 лв.
Коментар
-
javor68 написа:радостта ми бе кратка намерил съм грешния датчик,намерил съм датчика за скоростомера,този който търсех се намира на мама си некъде и ми трябва канал или подемник да го премеря а пък тоя рпм въобще не го и знам къде е освен този рпм да е комбиниран и за обороти и за скорост но пък не ми дава 800 ома както пише на картинката а километража и оборотомера си работят.Иначе нашия датчик струва 77 лв.
Коментар
-
Колянов вал колеги. JTD105 и TD100 го имат датчика. Бих се обзаложил дори, че е на едно и също място. На моят майстор му трбваха точно 3 (три) минути да го открие къде е. Сменя се за една минута с демонтажа/монтажа. Важен е от гледна точка, че на JTD105 казва на контролера какво е положението на коляновия вал - предполагам, че за контролера само една позиция е важна. Лично аз го ядох курав и сурав с тоя датчик - реших да вярвам на майстори, а не на себе си и го смених едва когато си казах "Сменям, майната им на 60лв". Мога да кажа само едно - "Не съжалявам". Датчикът на коляновия вал, както по-горе писах се води също и "Датчик запалване" или "Ignition sensor" ...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Да така е има го този датчик и при ТД , сега видях ,че го продават в http://www.axm-auto.com/ Само къде се намира монтиран на двигателя ?Fiat Marea / 1.9 TD 100 / Weekend
Škoda Fabia / 1.9 TDI /
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар