Здравейте.Слагах веднъж синята Редекс - колата беше мощна и бях доста доволен, само че като се изгори и край на всичко си дойде по старому, какар че колата в продължение на два, три месеца се държеше идеално, сега пак се появи присяцането от време на време на 4-та скорост, прекалената чувствителност на газта и твърдата работа на двигателя (след редекса около 2 месеца тези неща отшумяха) купих сега една нова американска Casite , но освен по-меката работа на двигателя друга разлика не усещам (а това е най-лесно постижомото, понеже всяка добавка има масълце и влияе омекотяващо на шума на двигателя) , сипах с нея и 35 литра гориво.Сега резервоара ми е наполовината и мисля дали да не се сложа едно Лики Моли SUPER DIESEL ADDITIVE /мисля, че това е универсалната добавка за чистене, поддържане, смазване, икономия, мощност на дизелката/ , защото чух че имало и друго Лики Моли DIESEL PURGE , давало много мощ, но и горело много нафта.Лошо ли ще е ако сипя Лики Моли или Редекс сътветно сега, като вече има друга добавка в горивото?Или да изчакам да се позипрани още резервоара?Колата ми е Fiat Punto 2001 1,9 DКоя от добавките:1.Redex синя Diesel Treatment2.Liqui Moly SUPER DIESEL ADDITIVE3.Liqui Moly Diesel Spulungбихте ми препоръчали, като търся следните ефекти:1.Мощност2.Мека работа на двигателя, липса на пресяцания, тракания, насечки при махане крака от газта - тоест една мека, плавна работа.3.Почивстване на мръсотиите по системата и най-вече по помпата - знаете Лукас са проблемни и искам да се погрижа за моята.4.Икономия на горивотоБлагодаря Ви и съжалявам , че пускам тази тема, но просто наистина не открих точната добавка за моята колаП.С. Лики Моли имат добавка за Common Rail двигатели, което ще ме извините но не знам какво е - моята кола такава ли е или не / предполагам не, но все пак.../Мерси отново
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лики Моли или Редекс за Дизелката?Само за изпитали ефекта им
Collapse
X
-
Ето ти една тема,която може да помогне ....И преди да започнеш някоя тема пробвай с търсачката http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...E1%E0%E2%EA%E8Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...
-
Re: Лики Моли или Редекс за Дизелката?Само за изпитали ефект
coolboy написа:бихте ми препоръчали, като търся следните ефекти:1.Мощност2.Мека работа на двигателя, липса на пресяцания, тракания, насечки при махане крака от газта - тоест една мека, плавна работа.3.Почивстване на мръсотиите по системата и най-вече по помпата - знаете Лукас са проблемни и искам да се погрижа за моята.4.Икономия на горивотоБлагодаря Ви и съжалявам , че пускам тази тема, но просто наистина не открих точната добавка за моята кола
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:coolboy написа:бихте ми препоръчали, като търся следните ефекти:1.Мощност2.Мека работа на двигателя, липса на пресяцания, тракания, насечки при махане крака от газта - тоест една мека, плавна работа.3.Почивстване на мръсотиите по системата и най-вече по помпата - знаете Лукас са проблемни и искам да се погрижа за моята.4.Икономия на горивотоБлагодаря Ви и съжалявам , че пускам тази тема, но просто наистина не открих точната добавка за моята кола
Коментар
-
naskobg написа:Stefan Hadjov написа:coolboy написа:бихте ми препоръчали, като търся следните ефекти:1.Мощност2.Мека работа на двигателя, липса на пресяцания, тракания, насечки при махане крака от газта - тоест една мека, плавна работа.3.Почивстване на мръсотиите по системата и най-вече по помпата - знаете Лукас са проблемни и искам да се погрижа за моята.4.Икономия на горивотоБлагодаря Ви и съжалявам , че пускам тази тема, но просто наистина не открих точната добавка за моята кола
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:naskobg написа:Stefan Hadjov написа:coolboy написа:бихте ми препоръчали, като търся следните ефекти:1.Мощност2.Мека работа на двигателя, липса на пресяцания, тракания, насечки при махане крака от газта - тоест една мека, плавна работа.3.Почивстване на мръсотиите по системата и най-вече по помпата - знаете Лукас са проблемни и искам да се погрижа за моята.4.Икономия на горивотоБлагодаря Ви и съжалявам , че пускам тази тема, но просто наистина не открих точната добавка за моята кола
Коментар
-
coolboy написа:защото чух че имало и друго Лики Моли DIESEL PURGE , давало много мощ, но и горело много нафта.
Коментар
-
naskobg написа:Колега, пообиколил съм доста държавици и да ти кажа не е еднаква нафтата.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:naskobg написа:Колега, пообиколил съм доста държавици и да ти кажа не е еднаква нафтата.
Коментар
-
Колега Stefan Hadjov - този път не мога да се съглася с теб за това че няма нужда от добавка, особено като виждам, усещам, и чувам ефекта на добавката лики моли дизел спулунг на моята кола. Резултатът е много, много по-мека работа на двигателя, намалляха вибрациите, намаля притрисането при потегляне с малко газ, шумът намаля драстично, "цифра хора" се изредиха да ме питат дали това наистина е дизел. Разходът ми в сравнение с миналата година по това време е с около литър надолу, но може и от друго да е, едва ли е от добавката. Все пак споделям мнението че с качествени горива и масла няма нуда от такова нещо Но доколко са такива в България....
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:3.Масло 10W40 с клас на качество SL.....A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Благодаря на всички за съветите - очаквам още такива тук Реших го, ще изчакам да се пизпразни сегашната добавка и ще направя прочистване с Liqui Moly SPULUNG /Purge/След това смятам в продължение на няколко месеца да третирам профилактично двигателя с добавки за продължително позлване.Четох, че CASTROL TDA е именно такава добавка, както и синият Redex Diesel, Liqui Moly SUPER DIESEL ADDITIVE Правилно ли съм разбрал?
Коментар
-
ogi28b написа:Колега Stefan Hadjov - този път не мога да се съглася с теб за това че няма нужда от добавка, особено като виждам, усещам, и чувам ефекта на добавката лики моли дизел спулунг на моята кола. Резултатът е много, много по-мека работа на двигателя, намалляха вибрациите, намаля притрисането при потегляне с малко газ, шумът намаля драстично, "цифра хора" се изредиха да ме питат дали това наистина е дизел. Разходът ми в сравнение с миналата година по това време е с около литър надолу, но може и от друго да е, едва ли е от добавката. Все пак споделям мнението че с качествени горива и масла няма нуда от такова нещо Но доколко са такива в България....
Коментар
-
BO написа:Stefan Hadjov написа:3.Масло 10W40 с клас на качество SL.....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар