Като за начало - избери точния модел, защото в Браво/ се слага само 4-цилиндров 1.9 ЖТД, в 2 варианта - 105, и 100 коня , като вторият е по-добър по редица неща, например един косвен показател като данък - 15-20 лв. В седанът Мареа (има и "комби") се слага и 5 цилиндров, в 3 разновидности, като отново най-"примитивна", така да се каже, е 105 к.с. версията.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за покупка на дизелов Фиат
Collapse
X
-
-
Знам го да, то и аз и мах съмнения че много си причат на външен и вътрешен вид и може да са с еднакви габарити отвътре. То цялата работа отива до там че съм 1.95 и са ми важни габаритите отвътре... Мисълта ми е колко широка е сравнена с Вектра Б и Толедо1 (това са ми най добрите ориентири които съм карал)
Коментар
-
laizark написа:Знам го да, то и аз и мах съмнения че много си причат на външен и вътрешен вид и може да са с еднакви габарити отвътре. То цялата работа отива до там че съм 1.95 и са ми важни габаритите отвътре... Мисълта ми е колко широка е сравнена с Вектра Б и Толедо1 (това са ми най добрите ориентири които съм карал)ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Абе колеги както и да си кривим душите дизел си има предимства, но си е бомба със закъснител.Сегашните дизели са толкова калпави че счупи ли се все едно си купуваш друга кола.Ето аз карах си 15 000км и хоп 650лв ремонт на помпа(айде аз тънко минах), един приятел кара си Опел Астра (полицейските) мина 85 000км-ремонт на помпа и там куп други глупости 2000лв, 2-ма приятели с Ауди А6 2500TDI по 3600лв, Форд Фокус 1700лв...Така че на късмет си колега може и много да те изкара, но счупи ли се подготви се психически за хубава сума и много ядовеBravo TD_100 GT
Коментар
-
Maver написа:Абе колеги както и да си кривим душите дизел си има предимства, но си е бомба със закъснител.Сегашните дизели са толкова калпави че счупи ли се все едно си купуваш друга кола.Ето аз карах си 15 000км и хоп 650лв ремонт на помпа(айде аз тънко минах), един приятел кара си Опел Астра (полицейските) мина 85 000км-ремонт на помпа и там куп други глупости 2000лв, 2-ма приятели с Ауди А6 2500TDI по 3600лв, Форд Фокус 1700лв...Така че на късмет си колега може и много да те изкара, но счупи ли се подготви се психически за хубава сума и много ядове
Коментар
-
Прави си е Оги. Maver не ги гледай другите, говорим за jtd. До сега в нашия форум май има само един случай на счупено jtd, и за него съм сигурен че не са виновни от фиат. Вярно е че има скъпи неща и те са маховика, помпа и дюзи, но дюзите както ни стана ясно се ремонтират, помпата и тя се ремонтира за стотина лв. Маховика е гадна история, но като си купуваш колата и знаеш какво да гледаш няма да има проблеми. Освен това такъв маховик има всеки по-нов дизел а вече и по-силен бензин. Примерно на мен ми претриса съвсем леко на моменти при тръгване, и така си претриса вече 30000км и не става по-зле. Така че ако си вземеш колата с читав маховик, скоро няма да го сменяш.С дюзи на jtd май не съм чул някой да е имал проблеми. Помпата ако е тръгнала да се скапва, като настъпиш здраво колата, към високите ще гасне.laizark, щом ти харесва сеата покарай малко и двете коли за да можеш да придобиеш представа кое ще ти хареса повече. Свържи се с колеги от Стара Загора, сигурен съм че ще има кой да ти даде едно кръгче.*******Това Хаджов да не го чете*******Винаги можеш и на 1,9 и на 2,4 да сложиш един ремап и колата да тръгне доооста добре, без да ти харчи повече. На 2,4 ефекта е по-голям от на 1,9. Emzo, що не повозиш колегата да види за какво става въпрос.
Коментар
-
Има ли колега който си кара фиатката говорим Браво/Брава/Мареа, който да си я е купил чисто нова и тогава да говори какво е ставало до 300-400 хиляди км.Защото оgi28b може колата ти в момента да е читава ама знаеш ли я какви ремонти и какви пари са хвърлени преди теб Няма ко да се лъжем счупи ли се дизела горко ти говоря за помпи дюзи .... А че си и кола все пак и се чупят всички други чаркалаци окачване, спирачки и т.н.Колегата иска да се осведоми за дизела мисля че няма защо да му спестяваме някой работи.А че си има и предимсва има си, а аз честно казано имах си бензинка а сега дизел и при първа възможност ще го сменя за някое бензиново BMW-це.Дизелче само чисто ново на втора ръка не се хващам вече.Така виждам аз нещата може би защотото моята кола се счупи може би защото много дизелаци овяхнаха около менBravo TD_100 GT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар