здравейте,Искам да попитам дали някой тук кара Стило , дизела който е 115 к, какви са впечатленията, ремонти, обслужване на колата.Общо взето досега карах сеат , но сега искам нещо след 2002 и Стилото като визия и екстри доста радва, но където и да споделя за намеренията си ,бивам охулен ....Нямам предразсъдъци относно как трябва да се карат само немски , японски или каквото и да е там , или аман от майстори които просто нямат какво друго да правят и стават разбиратели на коли , но все пак почитам някой друго списанийце и Стилото хич не го хвалятДругото което ме блазни е Алфа 147 , пак имат мотор JTD , за едни и същи дизели ли говорим?До колкото знам са качествени - абе ще съм благодарен на компетени мнения, а не вземай защото това е фиат форум и фиат са номер 1Благодаря Предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Stilo 1,9 JTD - мнения и препоръки
Collapse
X
-
Ами колега, разходи се из форума и прочети (виж например тази тема)! Ще разбереш, че JTD е един от най-успешните двигатели на Фиат (създателят на комън рейл двигателите, ако не знаеш :D ).А конкретно за Стило - моето мнение е, че това е един от незаслужено подценените модели на Фиат - не заради качествата му (или някакви недостатъци), а по-скоро заради конюнктурата по времето, когато моделът беше лансиран (и съответно относително слабите пазарни резултати).Колкото до Алфата с двигател JTD - въпрос на финанси - при равни условия Алфа 147 е чувствително по-скъпа от Стило.И изобщо: не се оставяй да те манипулират на тема марки - много по-важно е състоянието на конкретния екземпляр, изборът на модел, който пък е обусловен от твоите нужди, предпочитания и финансови възможности. P.S. И моля доуточни заглавието на темата си, за да става ясно, че търсиш мнения, съвети и пр. за модела.ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
-
общо взето са сринати доста цените и на Алфата и на Стилото , може би с разлика от 1000 лв , въпрос на зор и пазарлък ......Чета, чета доста бях е прегледал темата , просто дупките са стотинките и другите пинизи не са чак толкова вълнуващи , за тоя тип дизелов двигател виждам че се пишат доста добри неща , но просто никъде конкретни факти с какво аджеба е по -добър, респективно по лош .....а и ме интересува най вече като дефекти и подръжка които дават...вярно че е субективно и с голяма доза късмет ....но все пак , да съм малко по информиран Четох доста за Алфата , там нещо обади ли се , нещата с ремонтите не отиват на добре....Мерси за отговора ......а ти от твоето Стило , казваш си доволен ???
Коментар
-
Re: Fiat Stilo 1,9 JTD - мнения и препоръки
chron написа:здравейте,Искам да попитам дали някой тук кара Стило , дизела който е 115 к, какви са впечатленията, ремонти, обслужване на колата.Общо взето досега карах сеат , но сега искам нещо след 2002 и Стилото като визия и екстри доста радва, но където и да споделя за намеренията си ,бивам охулен ....Нямам предразсъдъци относно как трябва да се карат само немски , японски или каквото и да е там , или аман от майстори които просто нямат какво друго да правят и стават разбиратели на коли , но все пак почитам някой друго списанийце и Стилото хич не го хвалятДругото което ме блазни е Алфа 147 , пак имат мотор JTD , за едни и същи дизели ли говорим?До колкото знам са качествени - абе ще съм благодарен на компетени мнения, а не вземай защото това е фиат форум и фиат са номер 1Благодаря Предварително
Коментар
-
....
Благодаря за коментарите ...Бате не съм искал да те обидя, за стотинките ....напротив, спрял съм се на Стило именно защото може би като дизайн най- ми ляга на сърце, просто искам да не ме боли глава после , иска ми се да има и някави достойнства като мотор , като издръжливост.....но както каза тук колегата все на късметИначе незнам дали следите цени но в момента ,намерих от човек Стило , обслужено всичко изглежда читаво ЖТД мотора, за 6500 лвПросто въпроса е че за тия парици или за малко отгоре има много коли - за 1000 отгоре има Пежо 307, което също доста ме радва.....Иначе първо на А 3 се бях спрял ,но пък за тез пари ще карам седем - осем години по нова кола , каквато е Стилото Та такива са ми дилемите , багодаря ви за включванията
Коментар
-
Ето нещо от интернет:Най-често срещани повреди: Мотор: Аварии, недефинируеми шумове (бензин до 2003), течове на масло, дефектно турбо (дизел до 2002)Инжекцион: Смущения в мениджмънта на мотора (особено 2002), потенциометър на дроселната клапа (2003)Дефектни съединители (2002), дефектни скоростни кутии (02-03)Електрика: дефектни свещи, чести съобщения за проблем от контролния уред на еърбега, 2003 година обратно повикване в сервизите заради контролния уред на еърбега за главата. КОМЕНТАРИ19 - 27.03.2009 00:42 - za airbaga от: nas.bar kolegi taka i as si kupix stilo ,predi 2 meseca .kolata e super ama ina mene mi sveti airbaga,ama ne mi puka .4ux 4e dinekspres v plovdivsa mnogo dobri ama i v parite .6te probvam tva sas sedalkata mersi 18 - 04.03.2009 23:42 - ZA AIRBAGA от: Desislav znachi ako q zakachish na komputer v service na fiat mislq che naiveroqtno shte ti izleze airbag-a na sedalkata..otdolu pod sedalkataimash edna shina s kabeli izdurpai i razbutai buksite..stegni gi akomojesh po nqkakuv nachin i rabotata e gotova... lampata izchezva..mojeda stava vupros i za drugata sedalka..gledai shofiorskat sedalka da neq vdigash mnogo mnogo.. uspeh.. 17 - 05.02.2009 16:36 - аербека на стило от: Анонимен разкачаш всички куплунзи подседалката и пръскаш с контактен спрей,изчакваш да изсъхне и пробваш дали имаефект 16 - 04.02.2009 19:03 - stilo от: qstyle Колеги имам Стило от 2002 г, за 6 годинисъм сменил: Съединител; Комлект 4броябубини; Машинки застъкла; Дискове; Генератор; Предноокачване. Колата е едва на 15000км. Какво ли следва предвид лампата наairbaga и не отключващите се централнозамръзващи врати. 15 - 19.12.2008 09:37 - stilo от: desislaw m колеги аз карам стило от 2 год ,катомаотор съм изключително доволен /1.6-103к.с./ но постоянно ми свети датчика заеърбега на пътника отпред.Има лисервиз който може да ми помогне въвВарна.Моля помогнете ми ако иматенякаква информация.Благодаря. 14 - 19.12.2008 09:37 - stilo от: desislaw m колеги аз карам стило от 2 год ,катомаотор съм изключително доволен /1.6-103к.с./ но постоянно ми свети датчика заеърбега на пътника отпред.Има лисервиз който може да ми помогне въвВарна.Моля помогнете ми ако иматенякаква информация.Благодаря. 13 - 14.12.2008 18:19 - fiat stilo от: Desislav Здравейте. Преди 2 години си купих фиатбраво 1.9jtd. и точно толкова го карахпреди да си купя стило 1.9jtd. Бравото затея две години му сменях масла ифилтри. Навъртях му 50000км иединствената част която съм сменил еедно каре, като имате представа каквипътища имаме в България. Правете сиизводи. Колата вървеше супер. Стилотообаче излезе такава "кочина" , че катосе замисля колко части смених още катоя купих лошо ми става. Има едни тампонина задния мост дето се късат катовестник. Имайте го предвид. Струват от80 до 102лв. единия. Иначе сега е 6 точки.Целия филм е от кой купуваш колата, какя е карал и дали е била поддържана.Според мен за цената си заслужава и томного. Върши същата работа какватовършат и С-класите. Благодаря Ви. 12 - 09.12.2008 17:55 - fiat stilo от: MILKA KAMILKA Абсолютно споделям мнението наАнонимен .Карам "Стило"от 1 година иняма абсолютно никаквизабележки.Мисля че за кола на тазицена с толкова екстри и такава возия еномер едно .Fiat Marea TD100
Коментар
-
ае нз доклко е по темата, ама конкретно за тоя червния абарт, тоя дето го продават, продавача му върти коли и в Бургас. Само като му споменах стило ми смъкна 800 кинта само да ми провокира интереса и беше готов да го докара от русе до бургас... та гледай много внимателно, че такива "отстъпки" за нещо дето не съм го видял даже са ми доста сранни...
Коментар
-
аз си купих Стило 1.9JTD 115кс 2 врати, 2002г. модел миналата седмица за 8500лв, със регистрации, каско, прехвърляния, смяна масла висчки филтри и свички видове ремъци колата ми излезна общо на 10300лв. Тази събота излезнах извън София и навъртях около 600км. Повярвай ми колата излезна много над очакванията ми, просто перфектна количка. На магистрала тракия хвърчах със 180км/ч без никакви грижи. Единствения проблем на моето Стило е дебитомера нещо дава фира А за сравенеието между Алфата и Фиатчето мога да кажа само, че след разговори между познати майстори и продавачи на коли Стилото обира всички точки.
Коментар
-
jaffara написа:аз си купих Стило 1.9JTD 115кс 2 врати, 2002г. модел миналата седмица за 8500лв, със регистрации, каско, прехвърляния, смяна масла висчки филтри и свички видове ремъци колата ми излезна общо на 10300лв. Тази събота излезнах извън София и навъртях около 600км. Повярвай ми колата излезна много над очакванията ми, просто перфектна количка. На магистрала тракия хвърчах със 180км/ч без никакви грижи. Единствения проблем на моето Стило е дебитомера нещо дава фира А за сравенеието между Алфата и Фиатчето мога да кажа само, че след разговори между познати майстори и продавачи на коли Стилото обира всички точки.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар