Здравейте, имам Браво 1998, 1.9 ТД. От известо време ми се увеличи разхода на гориво, с около 50%. Някой мойе ли да ми даде някакъв съвет, каква може да е причината. Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Увеличен разход на гориво
Collapse
X
-
Ще караш по бавно.... и пускаи повече но енерцияFiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Re: Увеличен разход на гориво
nasco_nt написа:Здравейте, имам Браво 1998, 1.9 ТД. От известо време ми се увеличи разхода на гориво, с около 50%. Някой мойе ли да ми даде някакъв съвет, каква може да е причината. Благодаря!Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
rsof написа:по енерция не дава икономия освен ако не изгасиш мотора на колатаwww.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Колеги и моят разход е неимоверно висок... сменил съм въздушния и горивния филтър и масло и маслен филтар и де що се сетих... от там реших и почистих сондата в резервоара... цедката беше яко задръстена.... но пак нищо ... реших и сложих една добавка за горивната система... разлика никаква... сега смятам като изгоря нафтата с добавката да сменя горивния филтър и да отворя пак сондата и да почистя цедката, та ако има некви боклуци вдигнати от добавката да ги изчистя... и ще видя какво ще стане... иначе колата си върви добре... набира се достатъчно според мен... не пуши освен в кризистни моменти(при юркане)... единственото което не ми харесва е че при палене на студен двигател изпушва значително количество съвкав пушек и това е нищо друго.... ако някой му дойде нещо на ум моля да пише... че аз вече се изчерпах...Fiat Brava TD100
Коментар
-
малко извън темата е ,но гледам страшен спор възникна,по-който да дам свя даН Пълен мит е ,че по инерция прави голяма икономия!!! С мареата засега съм малко да говоря,но служебния ми форд съм си правил експеримента...Бяха ми казали,че по инерция гори повече отколкото на пета в ниски обороти,тествах го,оказа се вярно!!! Да не говорим колко повече рискове крие спускането по инерция А инъче колега,ти така и не каза колко ти гори в момента и колко се е вдигнал разхода???ex.Мареа ТД100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар