Колеги имам един въпрос относно турбото ...Много хора ми казват "абе много ти свири турбото", а въпросът ми е така ли си свири по принцип ?Защото не съм чувал друга кола като мойта, а пък на други марки автомобили не свири чак толкова ...Но не е нещо да не работи, защото колата си върви на "пушка" ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Турбото свирело ...
Collapse
X
-
Re: Турбото свирело ...
Martin’s написа:Колеги имам един въпрос относно турбото ...Много хора ми казват "абе много ти свири турбото", а въпросът ми е така ли си свири по принцип ?Защото не съм чувал друга кола като мойта, а пък на други марки автомобили не свири чак толкова ...Но не е нещо да не работи, защото колата си върви на "пушка" ...Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
една случка с турбинаидва едно момче с голф 3 тди и ми вика искам да я чипосаме аз я чувам че вие на умряло и му викам тва няма да изкара много тои вика колкото изкарана 1.2 бара си изкара 60000км от които 45000км на пьлна гас и сега кара нова младост при друг собственик няма гаранция че ако е по-шумна турбината значи се е скапьлатунинговам си колите за удоволствие
някои с турбо други с чип
Коментар
-
Re: Турбото свирело ...
Tornado написа:Martin’s написа:Колеги имам един въпрос относно турбото ...Много хора ми казват "абе много ти свири турбото", а въпросът ми е така ли си свири по принцип ?Защото не съм чувал друга кола като мойта, а пък на други марки автомобили не свири чак толкова ...Но не е нещо да не работи, защото колата си върви на "пушка" ...iakvvu написа:А моето не издава и звук.Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03
Коментар
-
Моторът ми е същият като твоят но е с друг софт затова е по мощен.2004 година е автобуса ми.Исках само да отбележа че при мен не се чува изобщо никакъв шум-нито виене,нито просвирване което е характерно за турбините на VW.Работи си дизела и не се усеща по шума че има турбо.Сега търся и оглеждам и други коли с този мотор защото ми трябва още една такава и ми прави впечетление че и тези които пробвам не се чуват.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
По-новите турбини ги дават да се въртят с по-големи обороти и се получавало така че звука, който излиза е с такава честота че човешкия слух не я чува. Това го пишеше някъде по сайта на Garrett.Иначе при мен със стария дебитомер, който беше тотално скапан не се чуваше турбината. Като го смених изапочна да се чува мнооого ясно.
Коментар
-
Елата да видите какво е свирене и виене...до сега не съм чувал по-свирешо турбо от моето...особено като позагрее малко...иначе колата си върви на пушка...според мен е тръгнало да си ходи, но ще го карам докато изкараEx: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар