Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Турбото свирело ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Турбото свирело ...

Колеги имам един въпрос относно турбото ...Много хора ми казват "абе много ти свири турбото", а въпросът ми е така ли си свири по принцип ?Защото не съм чувал друга кола като мойта, а пък на други марки автомобили не свири чак толкова ...Но не е нещо да не работи, защото колата си върви на "пушка" ...
    Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03

Re: Турбото свирело ...

Martin’s написа:
    Колеги имам един въпрос относно турбото ...Много хора ми казват "абе много ти свири турбото", а въпросът ми е така ли си свири по принцип ?Защото не съм чувал друга кола като мойта, а пък на други марки автомобили не свири чак толкова ...Но не е нещо да не работи, защото колата си върви на "пушка" ...
    Моето свири вече 70000 км и не се е насвирило.Споко нищо му няма.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

А моето не издава и звук.
      AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
      HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
      Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

една случка с турбинаидва едно момче с голф 3 тди и ми вика искам да я чипосаме аз я чувам че вие на умряло и му викам тва няма да изкара много тои вика колкото изкарана 1.2 бара си изкара 60000км от които 45000км на пьлна гас и сега кара нова младост при друг собственик няма гаранция че ако е по-шумна турбината значи се е скапьла
        тунинговам си колите за удоволствие
        някои с турбо други с чип

Коментар

едно браво тд100 ко е нз.и то здраво вие,още от ниски обороти,щех да пускам тема,че ми е мн. даже има сащия кат моя регис.ном.,една мома го кара.И припушва.

Коментар

iakvvu написа:
            Ти сигурно си с новите турбинки дето не свирят.
            FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Re: Турбото свирело ...

Tornado написа:
              Martin’s написа:
              Моето свири вече 70000 км и не се е насвирило.Споко нищо му няма.
              Не аз не казвам, че му има нещо, напротив колата си върви както трябва ...Работата е там, че така ли трябва да свири, то само аз си знам де вие като не сте го чували , самопо думите ми може да се ориентирате ...
              iakvvu написа:
              Ето Колегата казва, че неговото не свири ...То е и друг двигател, коя година е ?
              Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03

Коментар

Моторът ми е същият като твоят но е с друг софт затова е по мощен.2004 година е автобуса ми.Исках само да отбележа че при мен не се чува изобщо никакъв шум-нито виене,нито просвирване което е характерно за турбините на VW.Работи си дизела и не се усеща по шума че има турбо.Сега търся и оглеждам и други коли с този мотор защото ми трябва още една такава и ми прави впечетление че и тези които пробвам не се чуват.
                AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

По-новите турбини ги дават да се въртят с по-големи обороти и се получавало така че звука, който излиза е с такава честота че човешкия слух не я чува. Това го пишеше някъде по сайта на Garrett.Иначе при мен със стария дебитомер, който беше тотално скапан не се чуваше турбината. Като го смених изапочна да се чува мнооого ясно.
                  FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Елата да видите какво е свирене и виене...до сега не съм чувал по-свирешо турбо от моето...особено като позагрее малко...иначе колата си върви на пушка...според мен е тръгнало да си ходи, но ще го карам докато изкара
                    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

vsd написа:
                      Като го смених изапочна да се чува мнооого ясно.
                      На колегата vsd турбината се чува от половин километър, поне, като е напъната до краен предел. Лично съм я чувал

Коментар

Working...
                      X