Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съмнение за Тампон на двигател

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съмнение за Тампон на двигател

Здравеите Колеги от скоро имам някакво потропване когато карам по паваж или неравности или когато при бавно движение включвам втора...Какво може да бъде...(Съмнението ми е за тампон на двигателя...които е някаде отдолу или нещо по скоростната кутия...)

Съмнения за скапан заден тампон но на носач

Коментар

Има една хитрос. Лесен начин да разбереш де. Отиваш на реглаж и казваш че искаш да си оправиш окачването на колата първо и да ти запишат час за след седмица да речем. Така ще получиш безплатна диагностика. Ще ти проверят първо окачването, ще ти кажат какво да смениш преди реглажа и като си готов ако искаш може да отидеш. То така или иначе ще ти трябва, ако сменяш нещо.
      Fiat Marea TD100

Коментар

Re: Съмнение за Тампон на двигател

4api написа:
        Здравеите Колеги от скоро имам някакво потропване когато карам по паваж или неравности или когато при бавно движение включвам втора...Какво може да бъде...(Съмнението ми е за тампон на двигателя...които е някаде отдолу или нещо по скоростната кутия...)
        КОЛЕГА АКО НА СМУКАЧ НА 2-РА ТИ ПРЕДЪРПВА НЕМА КВО ДА СЕ ЧУДИШ МИ БЕГАЙ НА МАЙСТОР ,ЩОТО ОТ ЧАКАНЕ МИ УВИСНА НА ДЯСНО ДВИГАТЕЛЯ И МИ ПОПЕЛЯ ОПТЯЖНА РОЛКА,ПИСТОВ РЕМАК И НАЙ-ВЕЧЕ НЕКОНФОРТНОТО ПРЕДЪРПВАНЕ ПРИ ПОДАВАНЕ НА ГАСТА! НА 2-РА ТРЯБВАШЕ ИЛИ ДА НЕ ПОДАВАМ ГАС И ДА КАРАМ НА СМУКАЧ ИЛИ ДА КАРАМ С ПОНЕ 2000 ОБОРОТА ТА ДА НЕ МИ ПРЕДЪРПВА ТАКА ГАДНО!П.П. - ВИДИТЕЛИ МАЛКА РАЗЛИКА В КОЛАТА СИ ,ДОРИ МИНИМАЛНА ОБЪРНЕТЕ НУЖНОТО ВНИМАНИЕ,ЗАЩОТО ПОСЛЕДИЦИТЕ ИЗЛИЗАТ МНОГО ПО-СКЪПО!!!

Коментар

gari_brasna4a написа:
          4api написа:
          КОЛЕГА АКО НА СМУКАЧ НА 2-РА ТИ ПРЕДЪРПВА НЕМА КВО ДА СЕ ЧУДИШ МИ БЕГАЙ НА МАЙСТОР ,ЩОТО ОТ ЧАКАНЕ МИ УВИСНА НА ДЯСНО ДВИГАТЕЛЯ И МИ ПОПЕЛЯ ОПТЯЖНА РОЛКА,ПИСТОВ РЕМАК И НАЙ-ВЕЧЕ НЕКОНФОРТНОТО ПРЕДЪРПВАНЕ ПРИ ПОДАВАНЕ НА ГАСТА! НА 2-РА ТРЯБВАШЕ ИЛИ ДА НЕ ПОДАВАМ ГАС И ДА КАРАМ НА СМУКАЧ ИЛИ ДА КАРАМ С ПОНЕ 2000 ОБОРОТА ТА ДА НЕ МИ ПРЕДЪРПВА ТАКА ГАДНО!П.П. - ВИДИТЕЛИ МАЛКА РАЗЛИКА В КОЛАТА СИ ,ДОРИ МИНИМАЛНА ОБЪРНЕТЕ НУЖНОТО ВНИМАНИЕ,ЗАЩОТО ПОСЛЕДИЦИТЕ ИЗЛИЗАТ МНОГО ПО-СКЪПО!!!
          Колега аз нямам смукач, придърпване също...а нещо което си потропва...отпред.Ако някои е сменял тампони на двигател би ли споделил...Колко на брои са както и каде се намират...(тъсих в епер но не намерих нищо) FIAT BRAVO 1.9TD 75kw

Коментар

4бр.Щанга на мотора - лесно ли се сменя ? Има ли нещо по-особено.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

4api написа:
              gari_brasna4a написа:
              4api написа:
              Колега аз нямам смукач, придърпване също...а нещо което си потропва...отпред.Ако някои е сменял тампони на двигател би ли споделил...Колко на брои са както и каде се намират...(тъсих в епер но не намерих нищо) FIAT BRAVO 1.9TD 75kw
              колега имаш автоматичен смукач иди да си видиш тогава биалетките.ама то тва се не гадае ми направо бегай при познат майстор

Коментар

Тампона беше колеги...Вчера го смених и тропането изчезна...

Коментар

На мотора тампона или на носач
                  AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                  HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                  Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

iakvvu написа:
                    Тампон на двигателя колега...беше много разцепен.

Коментар

4api написа:
                      iakvvu написа:
                      Ама колеги давайте повече информация за да ни е по лесно на всички, като например цена тампони, от къде са взети, как се сменят, ако възможно със снимков матерял и как се разбира кой тампон е попринцип, защото ето например аз имам същия проблем със тропането и почвам да търся и аз а пък от тази информация всеки един от нас се интересува и ще е по лесно за всички
                      Alfa Romeo 147 2004 mJetd

Коментар

Здравейте,Stilo 1,9 JTD на тихи обороти вибрира и дрънчи страшно. Виждам че темата е за тампон по мотора и моля, ако някой е имал подобни симптоми да сподели: Колата на тих оборот (без газ) друса доста - вибрира всичко .. от скоро съм собственик на дизелов автомобил и .. не знам Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 ...
                        Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

Тампона на скоростната кутия.Сменяй го дори и да ти кажат че е здрав. http://download.fiat-bg.org/Books/St...rbox_Mount.pdf
                          AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                          HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                          Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Благодаря! Най сърдечно благодаря! Положил си доста труд по изработването на инструкцията, благодаря!
                            Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

4api написа:
                              iakvvu написа:
                              И при мен симптомите са същите, тресе при тръгване не, ами направо сякаш двигателя с колелетата потеглят, че после придърпват и купето след себе си... Погледна я майстора и казва, че е от носачите и тампона на двигателя- най-задния от всичките. Ще я пременя тия дни с нови носачи и тампон, да видим какво се получава.
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Working...
                              X