Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с турбото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с турбото

Може ли да ми каже някой от какво не ми се включва турбото става въпрос за FIAT MAREA 1.9 td 1998г Отидох в сесрвиза в гр.Добрич,накараха ме да сваля турбото,преди това провериха интерколера и дебитометъра.Дебитометъра го смениха с втора употреба и ми казаха,че турбото е развалено,и ме накараха да отида в гр.Варна да го поправим.Майсторът го прегледа и се оказа,че турбото е наред.И трите неща се оказаха наред-интерколера,дебитометъра,турбото,но въпреки това турбото не се включва. Ще Ви бъда много благодарен,ако някой ми каже къде е проблемаПреместена в правилния раздел."Модераторски екип на fiat-bg.org"
    Моторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.

Съжалявам да го кажа ,но най-вероятно причината си ти.От писането ти ми става ясно че технически не си грамотен , и сам се вкарваш в приключения.Не споделяш как се държи колата и при какви условия,а твърдиш че "турбото не се включва".То си работи постоянно но в различните режими ефективноста му е различна.Имаш кола натъпкана с електроника,на никой ли не му дойде на ум че проблема най вероятно е в нея.Това дали надува и колко може много лесно да се замери,друг е въпроса елекрониката дали го "разбира" и да достави нужното количество гориво.Сега пак ти прочетох поста,и ми се струва че трябва по-ясно да се каже точно с кой мотор си.Ако е ТД100 или ТД75 там пък нещата са съвсем прости да се хване проблема,ако е jtd се почва с един тест т.н.

Коментар

съжелявам за неточностите... чувствам се обиден, но това едва ли те е грижа... нали за това киснем по форумите: да питаме квото не ни е ясно, никои не се ражда нау4ен... и така по темата... колата не е моя... а по телефона само това успя да ми обясни френда. Просто реших да му направя услуга, като потърся малко инфо... ТД100 е

Коментар

RoadBoy написа:
        съжелявам за неточностите... чувствам се обиден, но това едва ли те е грижа... нали за това киснем по форумите: да питаме квото не ни е ясно, никои не се ражда нау4ен... и така по темата... колата не е моя... а по телефона само това успя да ми обясни френда. Просто реших да му направя услуга, като потърся малко инфо... ТД100 е
        Задай си въпроса грамотно. Колата - няма как да е нито грамотна, нито да е във форума - няма значение чия е. На споменатите в тази тема мотори турбото е чисто МЕХАНИЧЕН елемент - постоянно включен, не се управлява от нищо освен от количеството изгорели газове. Интеркулера е обикновен радиатор (превежда се като "междинен охладител") през който преминава нагнетеният от турбината въздух за да се охлади. Дебитомера служи за да измери количеството въздух (дебит) преминало през въздушната система на автомобила и да подаде адекватни сигнали на управляващото устройство (контролер). В ТД варианта - не играе ОГРОМНА роля. Ако си беше поиграл да потърсиш малко, да почетеш - може би дори нямаше да се изложиш с "невключващото" се турбо... и как беше - неработещият интеркулер ... Грамотността по принцип се учи в първи до трети клас.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Вие пък го изядохте човека. Не всеки е безгрешен RoadBoy, кажи какъв точно й е проблема на колата, не набира ли? По какво съдиш че не се изключва турбото.
          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

проблема е отстранен...

Коментар

RoadBoy написа:
              проблема е отстранен...
              Какво се оказа EGR клапана беше заседнал в отворено положение ли?
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

на мен беше маркуча за турбината.дърпаше въздух щото беше пукнат ,но с малко хитрост , яка и широка тефлонова лента и поксипол стана чудо :D :D

Коментар

Working...
                X