Може ли да ми каже някой от какво не ми се включва турбото става въпрос за FIAT MAREA 1.9 td 1998г Отидох в сесрвиза в гр.Добрич,накараха ме да сваля турбото,преди това провериха интерколера и дебитометъра.Дебитометъра го смениха с втора употреба и ми казаха,че турбото е развалено,и ме накараха да отида в гр.Варна да го поправим.Майсторът го прегледа и се оказа,че турбото е наред.И трите неща се оказаха наред-интерколера,дебитометъра,турбото,но въпреки това турбото не се включва. Ще Ви бъда много благодарен,ако някой ми каже къде е проблемаПреместена в правилния раздел."Модераторски екип на fiat-bg.org"
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с турбото
Collapse
X
-
Съжалявам да го кажа ,но най-вероятно причината си ти.От писането ти ми става ясно че технически не си грамотен , и сам се вкарваш в приключения.Не споделяш как се държи колата и при какви условия,а твърдиш че "турбото не се включва".То си работи постоянно но в различните режими ефективноста му е различна.Имаш кола натъпкана с електроника,на никой ли не му дойде на ум че проблема най вероятно е в нея.Това дали надува и колко може много лесно да се замери,друг е въпроса елекрониката дали го "разбира" и да достави нужното количество гориво.Сега пак ти прочетох поста,и ми се струва че трябва по-ясно да се каже точно с кой мотор си.Ако е ТД100 или ТД75 там пък нещата са съвсем прости да се хване проблема,ако е jtd се почва с един тест т.н.
-
съжелявам за неточностите... чувствам се обиден, но това едва ли те е грижа... нали за това киснем по форумите: да питаме квото не ни е ясно, никои не се ражда нау4ен... и така по темата... колата не е моя... а по телефона само това успя да ми обясни френда. Просто реших да му направя услуга, като потърся малко инфо... ТД100 еМоторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.
Коментар
-
RoadBoy написа:съжелявам за неточностите... чувствам се обиден, но това едва ли те е грижа... нали за това киснем по форумите: да питаме квото не ни е ясно, никои не се ражда нау4ен... и така по темата... колата не е моя... а по телефона само това успя да ми обясни френда. Просто реших да му направя услуга, като потърся малко инфо... ТД100 еГрамотността по принцип се учи в първи до трети клас.
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар