RPM датчика, отхвърлихте ли го като вариант? Малко е съмнително да изкарва неверни стойности точно в този интервал от обороти, но...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За придърпването - 1200-1400рпм - FIXED - резюме в 1ви пост
Collapse
X
-
Ето за този датчик говоря - той отчита оборотите и е част от формулата по която се изчислява количеството гориво, което се впръсква. Не, че наистина вярвам, че той е отговорен за твоят проблем, но със сигурност е не по-малко логично да се провери след като сте проверявали например дебитомера, който участва в същата тази формула...http://www.fiatforum.com/attachment....6&d=1220889251FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
J T D написа:emzo написа:Демонстрирах го на Airfan, на J T D също го прави, но не толкова ясно.
Коментар
-
emzo написа:Глупости, какво значи незабележимо за обикновен водач или италианец ? Чувствителната газ става след ремапа.Със стоковия файл си е съвсем нормална.
Коментар
-
Нека да споделя и от днес какви са ми наблюденията. Тръгване рано сутринта, температурата беше 13*С карал съм лекичко без никакви издувания така 5км до бензиностанцията. Заредих за около 5мин и тръгнах отново, в продължение на още 26км съм карал до 110км и нарочно съм намалявал за да влиза във въпросните обороти, нямаше никакви проблеми. След всичките тези километри от 5-та свалих на 4-та при 90км и дадох газ до край, след това натискане на педала отново започна да придърпва, вече температурата беше станала 14*С но не мисля, че проблема е в външната температура. След 10ч престой когато отново се прибирах си е същата работа (придърпва). Утре сутринта отново ще видя как ще се държи и ще споделя.
Коментар
-
chaveto написа:Нека да споделя и от днес какви са ми наблюденията. Тръгване рано сутринта, температурата беше 13*С карал съм лекичко без никакви издувания така 5км до бензиностанцията. Заредих за около 5мин и тръгнах отново, в продължение на още 26км съм карал до 110км и нарочно съм намалявал за да влиза във въпросните обороти, нямаше никакви проблеми. След всичките тези километри от 5-та свалих на 4-та при 90км и дадох газ до край, след това натискане на педала отново започна да придърпва, вече температурата беше станала 14*С но не мисля, че проблема е в външната температура. След 10ч престой когато отново се прибирах си е същата работа (придърпва). Утре сутринта отново ще видя как ще се държи и ще споделя.
Коментар
-
@Stefan Hadjov двигателя е 2.4Jtd 103Kw-140к.с какъв му е точният номер не знам. Не знам какво е РЕМАП и си нямам никаква идея Попитах дали отчита съпротивление или напрежение за да предложа/пробвам да сложа един кондензатор на самият потенциометър за да се получи забавянето при отнемането на газта. Или по точно да не забива муцуната като отнемеш газта. Не мисля, че между трите двигателя има някой който е с дроселова клапа а останалите без и поста ти го усещам като заяждане, може и да греша.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар