Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За придърпването - 1200-1400рпм - FIXED - резюме в 1ви пост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

След голяма битка, с колега Наскобг извадихме и помпата в резеровара, но цедката беше идеално чиста.И това отпада като възможна причина.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

дано усилията които хвърляте да не останат напразни

Коментар

Поздравления за положените усилия на колегите!За съжаление на всички, дори и на мен (придърпва ми Пунто-то), оправията е в смяна на разпръсквачите.Това придърпване е характерно в плавното подаване на газ, както и в ниските обороти, когато дюзата разпръсква на няколко пъти.В агресивен режим, когато натискаме рязко газта, тогава има само едно впръскване и няма проблеми.
        http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
        Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
        FIAT Punto 02' 1.9 JTD
        FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Продават ли се нови разпръсквачи ?
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Като заговорихте за разпръсквачи се сетих за една тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...r=asc&start=30 !!!
            Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
            Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
            http://www.keepfighting.ms

Коментар

emzo написа:
              Свали парт номера на дюзите и звънни в "Ауто плюс"
              http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
              Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
              FIAT Punto 02' 1.9 JTD
              FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Проблема само на Брава/о ли е отчетен? Тъй като не съм забелязал описаният проблем на Мареята...Единственото придърпване е като работи климатика
                FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

emzo написа:
                  Не се лови на тази въдица.С разпръсквачи няма да оправиш придърпването.Забелязва се нормално когато колата е с по голямо натоварване след засилване и последващо бавно подаване на газ.Отработи си маниер на каране,който да заобикаля този проблем.По рязко натискане на газта заобикаля предърпването.При жените,понеже карат по плахо,най се забелязва придърпването.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                    emzo написа:
                    Не се лови на тази въдица.С разпръсквачи няма да оправиш придърпването.Забелязва се нормално когато колата е с по голямо натоварване след засилване и последващо бавно подаване на газ.Отработи си маниер на каране,който да заобикаля този проблем.По рязко натискане на газта заобикаля предърпването.При жените,понеже карат по плахо,най се забелязва придърпването.
                    Ама с неговата ремапната колица всяко рязко натискане на газта ще го кове за седалката.

Коментар

Колеги, разберете, знам как да го маскирам.Стига вече изказвания от сорта на к’во ти пука, газ до ламарината.Темата съм я пуснал, не за лаф моабет, а да открием проблема.33 колеги са гласували ДА и 2-3ма да са казали нещо по въпроса.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ако някой си направи труд да ми отговори, може да направя по-сериозни "изследвания". Днес специално следих поведението на колата в диапазона 1000-2000 об./мин и не забелязах проблем с придърпване. При пускане на климатика, който да духа студено нон-стоп ми се случи 2-3 пъти да придърпа за секунда в този диапазон, като изобщо не съм убеден, че точно в този момент компресора се е включвал.И още един въпрос - придърпването "отразявали" се на оборотомера или плавно си нарастват оборотите, без кратковременно им падане?
                        FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

perlsite написа:
                          Ако някой си направи труд да ми отговори, може да направя по-сериозни "изследвания". Днес специално следих поведението на колата в диапазона 1000-2000 об./мин и не забелязах проблем с придърпване. При пускане на климатика, който да духа студено нон-стоп ми се случи 2-3 пъти да придърпа за секунда в този диапазон, като изобщо не съм убеден, че точно в този момент компресора се е включвал.И още един въпрос - придърпването "отразявали" се на оборотомера или плавно си нарастват оборотите, без кратковременно им падане?
                          Тя направо подскача колата колега, какви ти плавни обороти?

Коментар

naskobg написа:
                            perlsite написа:
                            Колеги, следя темата,но и аз го нямам този проблем,не съм забелязал нищо такова засега,дано и да няма
                            Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
                            Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

naskobg написа:
                              Точно това питам - има ли видим пад на оборотомера или пък просто оборотите спират "застиват" на едно място без промяна? Опитвам се максимално да си обясня и изясня това "подскачане" какво представлява, защото всеки които има някакъв проблем с (оборотите на) колата си може да припознае тоя проблем, без изобщо да има нещо общо.
                              FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Демонстрирах го на Airfan, на J T D също го прави, но не толкова ясно.
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X