Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За придърпването - 1200-1400рпм - FIXED - резюме в 1ви пост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ок

Коментар

И аз да се оплача. При мен се получава само на 2-ра, и то при рязко подаване на газ. При плавно ускорение го няма. И това е в диапазона 1200-2200об. Двигател ЖТД-110.
      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

като сте почнали и аз да се оплача, моето стило 1.9жтд си придърпва в диапазон от 2000 и нагоре в повечето време след като съм ускорил плавно, а ако настъпя газта до дупка проблеми няма

Коментар

Надявам се до няколко дни да мога да направя ЛОГ в екселски или друг файл, да проследим налягането на горивото в движение, докато придърпва.Да видим дали е от Регулатор налягане гориво.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Наскоро и аз станах собственик на Мареа JTD 105 ,при мен също се усеща придърпване.Много ще е добре ,ако намерите решение на проблема,че жената хептен не може да я кара кротко.

Коментар

Да,явно този проблем е доста често срещан при JTD моторите.Но каква е причината за това за сега никой не знае.Предположения могат да се правят много ,но както колегата @emzo е казал трябва да се направи една диагностика в движение и да се проследят показанията на основните датчици и все ще излезне нещо.Успех му пожелавам с начинаниети и дано го хване от какво е.

Коментар

jaffara написа:
                като сте почнали и аз да се оплача, моето стило 1.9жтд си придърпва в диапазон от 2000 и нагоре в повечето време след като съм ускорил плавно, а ако настъпя газта до дупка проблеми няма
                Тогава и аз да се запиша, и мойто Стило придърпва но само когато го облея стабилно в някоя локва и след като изсъхне придърпването изчезва. Все още не съм намерил време да търся проблема, но мисля да изчакам смяната на софтуера и да видя дали проблема няма да изчезне.П.П. На типото 1.9 тд ми придърпваше също но само на пета скорост при около 1800 оборота, но беше съвсем леко и затова не съм търсил проблема.
                Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.

Коментар

Така, благодарение на колегата mr. Nikoi успях да направя лог в движение.Прилагам файловете по-долу.п.с. може би трябваше да направя лога при stock състояние на колата, но и това ще стане.Добавям и графика на Test1.csv
                  Прикачени файлове
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Това е графика на първия файл от архива, заедно с файла за да се види по-добре
                    Прикачени файлове
                    FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Следващите два файла
                      Прикачени файлове
                      FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Това е 4-тия файл, Test 4.csv. За да разгледата по-добре графиката вижте прикачения екселски файл.
                        Прикачени файлове
                        FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

колега извинявай за въпроса ,но до какъв извод стигнахте от тези графики ??? има ли решение на проблема????аз си нямам и на понятие за тва питам .поздравления за положения труд

Коментар

Преди да коментирам да направим няколко уточнения: Измерването в движение ли е правено и ако е така защо vehicle speed навсякъде е 0; измерването на налягането в рампата чрез Visa та ли сте го направили понеже според мен евентуални колебания на налягането са с твърде с голяма честота и не могат да се установят с тестер.
                            AR 145 JTD

Коментар

В движение, не се отчита скоростта, но това не е фатално.Не са правени с Виса.Предните логове са на ~700мс. закъснение имам нови на 370мс, после ще ги кача.Общо взето аз почти се отказвам .......
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Абе какво търсите под вола теле, карайте си колите и толкова
                                "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                                Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Working...
                                X