Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За придърпването - 1200-1400рпм - FIXED - резюме в 1ви пост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Взех 1 за 12 кинта-250 мл. на колкото литра имаш в колата и през минимум 2000 км.Другата,на която се бях прицелил за 15-16 лева,500 мл,но нямаше накрайник за сипване,а тези имаше Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 и си го запазих.Другия път ще пробвам въпросната.А нещо за маслото?Добавчица нещо? Мойто е на 3000 само.Имам да карам още 2-3 месеца с него.Да му ливвам ли нещо или нема нужда?
    Marea Weekend
    2,4 JTD 130 '99

Коментар

mareauser написа:
      Взех 1 за 12 кинта-250 мл. на колкото литра имаш в колата и през минимум 2000 км.Другата,на която се бях прицелил за 15-16 лева,500 мл,но нямаше накрайник за сипване,а тези имаше Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 и си го запазих.Другия път ще пробвам въпросната.
      Колега и без накрайник тази добавка си влиза до капка. За информация - в Карфур е 13,75 лв.

Коментар

Може колега,но аз с накрайника не можах да я сипя цялата течност.А и няма нищо.Другия път ще пробвам другата.Има и 1 с булид на нея.И тя със същите финкции. Yellow_Flash_Colorz_PDT_19Но тъй като съм минал малко километри,не мога да разбера още дали ще има ефект специално за придърпването.Сега по празниците като си идем по СЕЛО и кат врътна 400-500 км. и ще видим.
        Marea Weekend
        2,4 JTD 130 '99

Коментар

Има ли колеги, на които придърпва и са затапили EGR-то ?
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
            Има ли колеги, на които придърпва и са затапили EGR-то ?
            Аз например и ми придърпва здравата. И друго че се сетих на колко тампона е окачен мотора при Фиат при мен е на три и отделно реактивната щанга горе в дясно.
            AR 145 JTD

Коментар

Как си го затапил колега ? С пластинка в колектора ли ?За JTD105 това са тампоните:
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Точно с метална пластинка съм го затапил сложил съм е на входа на тръбата на ЕГРа към всмукателния колектор. Освен че ми забива почти веднага грешка и придърпването е много осезаемо. С включен ЕГР положението е по добре но на моменти се ошашква ли де да знам и при подаване на газ изпушва здравата и след това хуква да бяга. И това не всеки път. Сменях регулиращия клапан и клапата отварях беше в идеално състояние нямаше никакви боклуци движи се идеално но пак си пуши. Може и ЕКУто да не я управлява както трябва нали имам съмнение че нещо е пипано.
                AR 145 JTD

Коментар

Интересно на всички места където съм я закачал за диагностика твърдят че няма чип но поведението и не е съвсем нормално. Възможно ли е да е променена само част от заводския софтуер. Не можах да намеря друг компютър има за 100, 115 за 2,4 но не и за 105 JTD иначе с двигатели е пълно но компютрите са обрани. За ремап не съм открил човек поне засега във или около Варна повечето са такива спецове че може да си взема колата на въже и затова не смея. А окачването на мотора е същото и при мен.
                  AR 145 JTD

Коментар

Разликата между сток и ремапната е огромна.Така, че ако е пипана ще еазбереш със сигурност Ще го затапя утре или вдругиден.На коя предавка и обороти ти е най-осезаемо придърпването ?
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Хм тогава остава да е хардуерен проблем в ЕКУто което ме съмнява но не мога да го изключа. Но педалът на газта си е много чуствителен и проблема не е в него гарантирам. Просто човек който не му е свикнал като се качи има риск да се качи върху предния водач особено в градски условия когато често се тръгва и спира. И освен това като пуснеш газта колата забива муцуната веднага. При другите common rail системи които съм карал има едно задържане на оборотите с цел по леко вклъчване на следващата предавка а при моята не е така. На старите системи с ГНП слагаха едно демпферче на газта точно с тая цел.
                      AR 145 JTD

Коментар

При мен придърпването е най осезаемо на 3та между 1400 -1900. Но се усеща и на другите скорости. При по високи обороти е вече като вибрация но определено при едно и също положение на педала на газта!? Малко повече или по малко газ и изчезва но колата или набира или забавя не може да се кара по по сдържан начин. Просто и стилът ми на шофиране е такъв мога и имам уменията да карам в червените обороти но го правя рядко и не искам.
                        AR 145 JTD

Коментар

Е чак не боксува но изпушва в първия момент лепва те към седалката и напълва километража да речем колкото едно ТDI 110 но не и примерно и като ML55 е няма място за сравнение карал съм го и него.
                          AR 145 JTD

Коментар

jingibi написа:
                            Е чак не боксува но изпушва в първия момент лепва те към седалката и напълва километража да речем колкото едно ТDI 110 но не и примерно и като ML55 е няма място за сравнение карал съм го и него.
                            Колега, с подобни примери няма как да ти се помогне. И S класа да цитираш от кола до кола има разлика. На 5-та като караш с 70 и натиснеш газта до край буксува ли?

Коментар

Не не боксува.
                              AR 145 JTD

Коментар

Не е ремапвана.

Коментар

Working...
                                X