По мои наблюдения такава добавка ако не помага то поне не вреди. Когато имах Мерца слагах на един резервоар съдържанието на една малка плоска тубичка за 4.50лв и право да си кажа двигателя заработваше много по леко и тихо. Ама нали сме все по икономиите престанах да наливам. Не съм пробвал на Стилото но и това ще стане. :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За придърпването - 1200-1400рпм - FIXED - резюме в 1ви пост
Collapse
X
-
emzo написа:A теста правил ли си го ?Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
Да и това със задържането на оборотите в диапазон от 1000 до 2000 е трудно, имах същите симптоми както твоите. Смених разпръсквачи, сачми,стенд......... Всичките дюзи връщаха по 5-6мл придърпването си остана.............. Човека който работи на стенда ми обясни, че не може да се нагласи някакъв преход на една от дюзите и си иска друга дюза. Взех си друга, минах я на стенд и всичко заспа.Истината е, че ще трябва да извадиш някой лев при всички положения.ххххх119 дюзи вървят по 150лв може и по евтина да намериш, но всичко си е според зависи. Аз си намерих една ударена Алфа с 119 на 60к и спазарих 5-те дюзи по 60лв.П.С Един приятел който се занимава с диагностика.................... си е поръчал стенд за CR дюзи с всичките му неща. Като го монтира ще ви споделя какво точно се прави по прословутите ремонти,настройки.... на дюзите.
Коментар
-
Вече се върнах на добрата стара марея и хоп-ми и тя придръпва в диапазона 1300-1800 оборота.Незнам като я купувах как не го забелязах,но както и да е.На моменти даже почва да лашка докато не отнема газта или подам,симптомите ги знаете.На място наистина не мога да задържа оборотите м/у 1000 и 2000.Притрисане на мотора няма в обороти 1400-1600 на празен ход.Чистих MAP ,дебитомер,изолирах и ЕГР.Сложих и термостат от ренде 5.Днес направих и теста1-7мл.2-7мл.3-6мл4-9мл.След това за две минути-всичко се повтори.Мотора работи много по добре от либрата и старата марея които имах,в смисъл по меко и тихо.Леко ми разтриса при потегляне-но да е от маховика?Съединителя си е мек и отделя добре.Прочетох цялата тема-един се е оправил с добавса,друг с смяна на компютър,трети с дюзи.Аз че ще я мапна ще я мапна, ами дали ще се оправи след подмяна на софтуер или трябва проба грешка.Ако нещо съм пропуснал да направя-пуснете жокер.Предните ми коли не лашкали и аз и не съм и пробал ама....Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
emzo написа:На пръв поглед са ти екстра дюзите.Няма да се оправи с ремап.ЕКУто отчита ли изминатите километри ? НЕ таблото, ЕКУто.Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
Toва е допустимо разминаване.Ами ....... има един датчик дето прави подобни мизерии - VSS, но ако е от него, няма да отчита ЕКУто изминатите километри. P0500 грешка записва.Другото, което ми идва на акъла е "стоп" машинката на съединителя:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=63366F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:Toва е допустимо разминаване.Ами ....... има един датчик дето прави подобни мизерии - VSS, но ако е от него, няма да отчита ЕКУто изминатите километри. P0500 грешка записва.Другото, което ми идва на акъла е "стоп" машинката на съединителя:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=63366Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
Ами общо взето, аз доколкото се борих с това - стигнах до извода, че може да е практически от всичко! ... разпръсквачи, сензори, датчици, компютър, нафтата, времето, влажността, кварталните кучета .. а, бе к’вото се сетиш .. май кардинално решение на този проблем няма. При всеки е различно, аз даже не знам защо сега не ми придърпва - определено добавката нещо е измила или?!? Правилно отбеляза - няма нищо скъпо да пробваш, дано има ефект! (коментирах с едно момче на бензинджийницата - каза ми че страшно много народ ползва тази добавка) Ако не друго - поне ще ти свали разхода с едно литър на сто най-малко! (при мен е така - карам колата като такси във Велико Търново и дневните смени ми дава 7,5 разход а нощните 6,5)..Късмет!Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
При мен, като купих колата (нов внос от Италия) - първата седмица го нямаше това придърпване и затова все си мисля че е от качеството на нафтата, все пак зареждам само от ЕКО. Разхода винаги е различен - градско - понякога 6,5 друг път 7,5, но зависи от карането.Какво ви е мнението за добавките на Valvoline? Някой карал ли е с тях? Чул съм добри отзиви за тях, но все още немога да се пристраша да сипвам нещо друго освен нафта в резервлара.FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps
Коментар
-
Сега ще пробвам и с добавката и ще видя резултата.Днес гледах дебитомера-не беше мръсен но не е с номера от предната ми кола.Предния завършваше на 019,о на този видях това FOOC 262 044 и друг надпис 292 04 3B.Баси работата.Пък колата добре си върви.Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
Зравейте отново. Не знам колко е по темата, но ще пиша с риск да бъда цензуриран. Колата ми запали. Днес ходих до "майстора". Видях я че пали Yellow_Flash_Colorz_PDT_21 "майстора" ми каза че искал да я види как ще запали сутринта, докато цяла нощ е стояла там - т.е да я види как ще пали студена. Човека каза, че свалял дюзи (не знам що и какво ще ги прави свалени) проверил почти всичко по колата ремъка ми, каза, че не е прехвърлил зъб, проверил го е. Като диагноза ми се каза, че колата е нямала нафта. ши у-м-ръ.праф. в смисъл не ми каза дай пари за еди си кво или тоз датчик или тва ти не е наред .. нищо не ми каза - каза ми само че съм я "удавил" ?Ч! ши-у-м-ръ-2. как се дави комон рейл дизелак? със електронна газ?! Ами аз съм човека, ако някой пита препращайте го към мен. Вече съм малко по-далече от нервната криза. Колата ми запали.Утре ше я взема - дано той не ми вземе много. И не знам за какво де. но .. стискайте палци.(модераторите, не ми се отваря нова тема за да споделя опита си, макар и горчив със останалите членове на кръжока. моля не трийте пак постовете ми. по темата е, защото това са симптомите на автомобила ми който продължава да ПРИДЪРПВА (не съм решил проблема само с добавката) Надявах се, че най-накрая, това, което ми мъчи колата и я кара да придърпва е сдало багажа и заедно с него цялата кола, но не би .. майстор, смяна и споделяне във форума. Но май не стана така. Само нафта ... Все пак колегите ми имат право да видят какво се случва с мойто ДжеТеДе ако желаят разбира се. Благодаря!)Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар