И аз да се оплача. При мен се получава само на 2-ра, и то при рязко подаване на газ. При плавно ускорение го няма. И това е в диапазона 1200-2200об. Двигател ЖТД-110.
като сте почнали и аз да се оплача, моето стило 1.9жтд си придърпва в диапазон от 2000 и нагоре в повечето време след като съм ускорил плавно, а ако настъпя газта до дупка проблеми няма
Надявам се до няколко дни да мога да направя ЛОГ в екселски или друг файл, да проследим налягането на горивото в движение, докато придърпва.Да видим дали е от Регулатор налягане гориво.
Наскоро и аз станах собственик на Мареа JTD 105 ,при мен също се усеща придърпване.Много ще е добре ,ако намерите решение на проблема,че жената хептен не може да я кара кротко.
Да,явно този проблем е доста често срещан при JTD моторите.Но каква е причината за това за сега никой не знае.Предположения могат да се правят много ,но както колегата @emzo е казал трябва да се направи една диагностика в движение и да се проследят показанията на основните датчици и все ще излезне нещо.Успех му пожелавам с начинаниети и дано го хване от какво е.
като сте почнали и аз да се оплача, моето стило 1.9жтд си придърпва в диапазон от 2000 и нагоре в повечето време след като съм ускорил плавно, а ако настъпя газта до дупка проблеми няма
Тогава и аз да се запиша, и мойто Стило придърпва но само когато го облея стабилно в някоя локва и след като изсъхне придърпването изчезва. Все още не съм намерил време да търся проблема, но мисля да изчакам смяната на софтуера и да видя дали проблема няма да изчезне.П.П. На типото 1.9 тд ми придърпваше също но само на пета скорост при около 1800 оборота, но беше съвсем леко и затова не съм търсил проблема.
Така, благодарение на колегата mr. Nikoi успях да направя лог в движение.Прилагам файловете по-долу.п.с. може би трябваше да направя лога при stock състояние на колата, но и това ще стане.Добавям и графика на Test1.csv
колега извинявай за въпроса ,но до какъв извод стигнахте от тези графики ??? има ли решение на проблема????аз си нямам и на понятие за тва питам .поздравления за положения труд
Преди да коментирам да направим няколко уточнения: Измерването в движение ли е правено и ако е така защо vehicle speed навсякъде е 0; измерването на налягането в рампата чрез Visa та ли сте го направили понеже според мен евентуални колебания на налягането са с твърде с голяма честота и не могат да се установят с тестер.
В движение, не се отчита скоростта, но това не е фатално.Не са правени с Виса.Предните логове са на ~700мс. закъснение имам нови на 370мс, после ще ги кача.Общо взето аз почти се отказвам .......
Коментар