Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за дебитомер JTD 105

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

sako_dj написа:
    П.С. В сервиза при диагностиката пред мен го почистиха дебитомера
    @sako_djНай-добре ти да си закачиш някаква диагностична програма че тея в сервизите повечето пъти са ... Или можеш да премериш с мултицет сигнала от дебитомера. Гледай стойностите във волтове. Горе долу можеш да се ориентираш по този начин. Ако не се променят изобщо е ясна работата. Ако се променят и дига над 3,5 волта, "може би" работи дебитомера (демек си карай така).
    FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Колега,ако имаш път към Пловдив ще ти дам моя дебитомер за проба.И ще прегледаме входящия въздуховод на турбото.Много често е спукан,но не се вижда лесно.
      Octavia RS
      Evo 10-служебната играчка.

Коментар

маркуч

Е да и на мене точно този маркуч се беше скъсал и струва 56лв от александър ауто, но само свистеше от него, но си вървеше.

Коментар

То си върви, ама като е здрав ще върви повече. А и при скъсан въздухопровод, пак може да се запише грешка за дебитомер, пък той да си е здрав. Redstorm е прав, най-добре да тествате с неговия.
          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Мда писах му лично да се разберем кога да го видим и тестваме а аз утре като стана ше го замеря с мултицета да видя какъв резултат ще даде...

Коментар

Точно тая тръба е най-кьопавото нещо при въздуховодите! На това отговорно място се пука и освен ,че еку не отчита правилно въздуха,но и колата става като прахосмукачка в буквалния смисъл. Проверете я задължително!!! Аз също мислех че всичко е наред ,но точно при гофрираната част имах пукнатина и то от долната страна.
              Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
              Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
              http://www.keepfighting.ms

Коментар

На колегата на мареата - свалихме го, и след почистване , се видяха цепнатините. Като ви гледам писаниците тука, мисля направо да си купя един и да го сменя, без да гледам дали е здрав, или не. И да е здрав, ще се нацепи скоро, а новия поне е нов.

Коментар

Задължителна проверка!!! Дали от температурата или от материала,но от вибрациите тази /за мен ПВС/ тръба се пука. Автомобила ми е на 183+ хиляди километра и при гофрираната част всички гънги бяха напукани...едната от тях се беше сцепила вече!п.п. сега се тормозя за това, колко време турбото е работило с непречистен въздух ...[/b]

Коментар

Jimy написа:
                    п.п. сега се тормозя за това, колко време турбото е работило с непречистен въздух ...
                    То от там би трябвало да издухва, така че не се притеснявай.
                    FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Днес ако понапече малко слънцето ще я "разчекна" да проверя въздуховодите, а и без това съм се наканил и EGR-чето да го изолирам...

Коментар

vsd написа:
                        Тц...лошото е ,че точно от там е входа! Проследи пътя от дебитомера и ще забележиш точно за коя тръба говоря:
                        Прикачени файлове

Коментар

Мда и моята беше скъсана в гънките. Като сменях термостата миналия април го видяха момчетата в сервиза на хит-ко в Ямбол, намериха ми нова и я сменихме. Имаше осезателен ефект!

Коментар

Jimy написа:
                            vsd написа:
                            Тц...лошото е ,че точно от там е входа! Проследи пътя от дебитомера и ще забележиш точно за коя тръба говоря:
                            Мислех че тази е между турбото и интеркулера. Ще погледна после.
                            FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Днес си пергледах Турбинката (няма луфт) и въздуховодите (здравички са) остава да се смени дебитомерчето и горивния филтър

Коментар

Сако, ако не знаеш кой в Първомай има JTD 105, можеш да ми драснеш едно ЛС и да видиш как е при моята Мареа. Не знаех, че и твоето браво е със същия мотор. Имам и Виза, ако искаш можем да погледнем к’во ще покаже и за двата мотора :P П.С. А иначе откакто съм я взел колата от Италия е със спукан на 1000 места гофрирания въздуховод от интеркулера към турбото и отделно и интеркулера е спукан и текат от него едни чудесии, нищо чудно и дебитомера да е прецакан вече, а може би и турбото /поне замърсено/. Горивен филтър е може би сменян някога в Италия, а от скоро взе да ми мига и лампата за подгряващите свещи :D обаче колата си пали и върви без проблеми, че отгоре на това на дълго при общо взето каране около 120-140км/ч, разхода е под 5л/100км.Трябва да взема да я постегна малко, че като чета как си поддържате колите и направо срам ме хваща...

Коментар

Working...
                                X