Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оборотите на празен ход падат.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Оборотите на празен ход падат.

Забелязах че на сфетофар като спра оборотите са 850 и падат до 800, дори и под 800. Сякаш ще огасне колата и веднага се вдигат до 850.Това става много бързо и само при спиране. Забелязах го след като налях на Лук Ойл нафта. Общо взето от Лук Ойл и Еко наливам. Досега съм нямал проблем. Дали е от горивото?
    04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Ако има вода в горивото възможно е.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Най логично е от горивото ако само това е проблема.
      AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
      HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
      Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Ако е от горивото ще си покаже в разхода.
        04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Ами аз сипвам само от OMW и Lukoil но съм имам кофти моменти като сипа кофти нафта(тресе повече,няма тяга,пали от третия път и т.н. но в България е така всичко е на късмет...
          Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
          Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Не е от горивото. Това е един много специфичен момент в работата на двигателя, за който все още нямам обяснение, но съм го наблюдавал във всички ЖТД 105 в които съм се качвал, без изключение. Да уточним - когато оборотите падат от няколко хиляди на 850, за кратко падат под 850, за по-малко от секунда, и веднага се възстановяват. Ако в този момент си натиснал спирачка - възможно е оборотите да останат под 850 докато не отпуснеш спирачките. Нали за това говориш? Ако обаче си спрял, двигателя работи на 850, и изведнъж пада надолу, и пак се нормализира - смени горивото, или отвии пробката на филтъра и пусни да изтече около 50-100-150 мл, и виж дали има вода в изтеклото. Ако няма - сипвай обратно в резервоара, ако има - пусни още да изтече цялата вода.

Коментар

ogi28b написа:
              Не е от горивото. Това е един много специфичен момент в работата на двигателя, за който все още нямам обяснение, но съм го наблюдавал във всички ЖТД 105 в които съм се качвал, без изключение. Да уточним - когато оборотите падат от няколко хиляди на 850, за кратко падат под 850, за по-малко от секунда, и веднага се възстановяват. Ако в този момент си натиснал спирачка - възможно е оборотите да останат под 850 докато не отпуснеш спирачките. Нали за това говориш? Ако обаче си спрял, двигателя работи на 850, и изведнъж пада надолу, и пак се нормализира - смени горивото, или отвии пробката на филтъра и пусни да изтече около 50-100-150 мл, и виж дали има вода в изтеклото. Ако няма - сипвай обратно в резервоара, ако има - пусни още да изтече цялата вода.
              Колега предполагам че не говорим за рязко освобождаване на мотора от 3-4 хил. оборота.Този ефект го има при всички мотори не само при JTD.Има го и при бензиновите.А и колегата казва че до сега това не го е забелязал,което предполага че не си е променил стила на каране.
              AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
              HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
              Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Може и да не го е забелязал. И аз в моята кола не го бях забелязал веднага. Оборотите се оправят в момента в който, пуснеш спирачката. Колега с пунто jtd също го беше забелязал. Ако спирате на предавка го няма този проблем. Появява се единствено когато не сте на скорост оборотите падат и натиснете спирачката. Или е някакъв проблем който се появява с времето или е някаква особеност, защото доста коли станахме с тези симптоми.
                FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

vsd Пуснато на: Съб Мар 21, 2009 9:38 am Заглавие: -------------------------------------------------------------------------------- Може и да не го е забелязал. И аз в моята кола не го бях забелязал веднага. Оборотите се оправят в момента в който, пуснеш спирачката. Колега с пунто jtd също го беше забелязал. Ако спирате на предавка го няма този проблем. Появява се единствено когато не сте на скорост оборотите падат и натиснете спирачката. Или е някакъв проблем който се появява с времето или е някаква особеност, защото доста коли станахме с тези симптоми.
                  Абсолютно точно описано и при мен го има същото.
                  "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                  Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

tyson написа:
                    Абсолютно точно описано и при мен го има същото.
                    Туко що и аз пробвах този експеримент.....Присъединявам се към всички останали.И при мен го има това.!
                    Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
                    Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

И при мен го има. Мислех че е по сериозен проблем но явно не е само при мен така.
                      Fiat Bravo 1.9JTD 105
                      D I E S E L P O W E R

Коментар

Оги, обясни защо така се получава?
                        "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                        Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

да ви успокоя, че и при бензина е така. поне при мен де.

Коментар

Заранта като пътувах за работа обърнах специално внимание и не видях такъв ефект при мен, след малко пак ще видя.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

При мен даже гасне при много екстремно спиране. Ще взема да откача сервото( вакума ) да видя какво ще стане защото много ама много ме дразни така Пунто 1,9ЖТД 80кончета
                              Punto 1.9JTD
                              AR 75 2.0 TS

Коментар

Working...
                              X